Alarm op Tenerife, incidentie op het eiland is op 1 week verdrievoudigd

Geschreven op 03-07-2021Nu staat het bekend als de Delta-variant, maar voor velen zal het bekender klinken bij zijn oude naam, de zogenaamde Indiase soort. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft tot 11 varianten in de huidige pandemie erkend, maar drie steken er bovenuit: de Alpha (voorheen de Engelse stam), de Beta (de Zuid-Afrikaanse) en deze Delta, die er volgens de minister van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden voor gezorgd heeft dat de incidentie onder de inwoners van Tenerife in slechts één week tijd is verdrievoudigd.

De Delta-variant wordt als de meest besmettelijke van allemaal beschouwd omdat het naar schatting 40% meer overdraagbaar is dan de Alpha, dat nog steeds dominant is op de archipel met 85% tegenover de Delta-variant die nu 10,1% bedraagt.

Deze gegevens voorspellen niet veel goeds, vooral als men er rekening mee houdt dat het aantal nieuwe gevallen blijft groeien op Tenerife, dat donderdag 248 en vrijdag 222 nieuwe besmettingen liet optekenen.

De Canarische president Torres verklaarde dat het werk van de veiligheidsinstanties en -troepen en de persoonlijke en collectieve verantwoordelijkheid van de burgers nu de sleutel vormen tot het terugdringen van de besmettingen. Hij wil op dit moment de alarmtoestand nog niet opnieuw aanvragen al is dit steeds mogelijk indien de cijfers in augustus niet zijn verbeterd.

De controles door de verschillende politiediensten zullen worden "verdubbeld" om de clandestiene feesten en andere inbreuken te verhinderen en personen die de veiligheidsmaatregelen niet naleven, zullen zeer zwaar worden beboet, aldus Torres.

Bovendien kunnen er toegangsbeperkinen worden opgelegd op de stranden of ze kunnen zelfs helemaal gesloten worden om concentraties van mensen te vermijden.

Dit weekend is er een megascreening gepland op Tenerife waarbij men meer dan 50.000 mensen wil vaccineren. De doelstellingen zijn duidelijk en omvatten de bestrijding van de pandemie in de zones van het grootstedelijk gebied en het zuiden van het eiland. Het gaat in totaal over 53.947 personen: 28.934 in Granadilla de Abona, 16.034 in Barranco Grande en 8.979 in La Cuesta.

Alsof dat nog niet genoeg is, kunnen deze zondag alle inwoners van Tenerife tussen de 40 en 59 jaar en die nog  geen enkele dosis hebben gekregen, gevaccineerd worden, 24 uur lang zonder voorafgaande afspraak in de sporthal Santiago Martín in La Laguna.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).