Korte nieuwsitems

Geschreven op 05-07-2021Zaterdag was de eerste dag van de massale screening op Tenerife. Slechts 800 personen tussen de 18 en 45 jaar boden zich aan om een test te laten afnemen in San Isidro (Granadilla de Abona), Tíncer ofLa Cuesta. 50 van hen hebben positief getest. Een ontgoochelende opkomst omdat Volksgezondheid op meer medewerking van de burgers had gerekend.

De lokale politie van Santa Cruz de Tenerife heeft via haar Twitter-account gemeld dat de bestuurder die een paar dagen geleden betrokken was bij een ongeval en vluchtmisdrijf pleegde, is opgepakt. Het gaat om een vrouw die geen rijbewijs heeft. Bij het ongeval werd één persoon ernstig verwond.

Een 40-jarige man raakte zaterdag rond 12.20 uur matig gewond toen hij van de rotsen viel tussen Playa del Duque en Playa Fañabé in de gemeente Adeje. Hij liep daarbij een matig hoofdletsel op en werd overgebracht naar Hospiten Sur.

Regelmatige gebruikers van het strand van El Médano in Granadilla hebben geen problemen met het nieuwe toegangscontrolesysteem dat de gemeenteraad heeft opgelegd maar zijn erg misnoegd over de plaatsing van ligstoelen langs het hele centrale gedeelte van het strand, wat de ruimte voor de handdoekgebruikers erg beperkt, vooral bij vloed. Bovendien blijven de meeste van de ligstoelen leeg.

Het Canarische Instituut voor Hemodonatie en Hemotherapie begint deze week met zijn bloeddonatiecampagne voor alle burgers op Tenerife, Gran Canaria en Fuerteventura, waardoor verschillende tijdstippen mogelijk zijn om te doneren, aldus het ministerie van Volksgezondheid. Om bloed te doneren, moet u een afspraak aanvragen door te bellen naar 012 of 922 470 012/928 301 012, van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 20:00 uur of door het formulier in te vullen op de website efectodonacion.com

De herstelwerkzaamheden van de Paseo de San Blas in Candelaria, beschadigd door de zware golfslagen, zullen minstens drie maanden duren. Twee van de Guanche-sculpturen moesten enkele maanden geleden worden verwijderd en de zone werd afgesloten vanwege instortingsgevaar. Zo zal er ook een golfbreker worden gebouwd om schade in de toekomst te vermijden.

Drie boten met 106 Maghrebijnse immigranten aan boord, waaronder 38 minderjarigen, zijn zondag in de ochtend aangekomen in het noorden van Lanzarote en La Graciosa , volgens bronnen van de nooddienst 112 van de Canarische Eilanden.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).