Korte nieuwsitems

Geschreven op 06-07-2021De Canarische Eilanden staan sinds gisteren in het rood op de Europese Covid-kaart. Zones worden als rood geclassificeerd als de cumulatieve incidientie op 14 dagen tussen de 75 en 200 gevallen ligt en de positiviteitsratio gelijk is aan of groter is dan 4%.

Horizontale luchtstromen vanuit de Sahara zouden vanaf volgende week verantwoordelijk kunnen zijn voor de komst van hoge temperaturen op de Canarische Eilanden. Volgens @tenerife_meteo, een Twitter-account dat een referentie is voor alles wat met de meteorologische aspecten op de eilanden te maken heeft, wijzen de modellen op deze mogelijkheid. Ook afgelopen weekend waren de temperaturen op de archipel over het algemeen al vrij hoog.

In totaal zijn vijf mensen gewond geraakt bij een botsing met drie auto’s in de Güímar-tunnels. Het ongeval gebeurde zondag rond 19.30 uur op de zuidelijke snelweg in de richting van Santa Cruz met lange files tot gevolg. Drie slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ‘Intersindical Canaria’ heeft maandag de regering van de Canarische Eilanden gevraagd om een ​​schokplan uit te voeren om de alarmerende toename aan infecties op Tenerife te stoppen. Ze vragen een betere opsporing en opvolging van de positieve gevallen en eisen dat de regering hiervoor de nodige middelen ter beschikking stelt.

De gemeenteraad van Granadilla de Abona heeft innovatieve desinfectieapparatuur ingebouwd in haar straatreinigingsmachines door ozon in het water op te nemen, wat zorgt voor een hoge desinfectie en de verwijdering van virussen, bacteriën, micro-organismen, slechte geuren en luchtverontreinigende stoffen op muren, vloeren en wegen. Dit systeem is een pionier op de Canarische Eilanden en wordt in El Médano uitgetest.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft 1.925.201 doses tegen Covid-19 toegediend van de 2.132.470 die werden ontvangen, wat neerkomt op 90,28 procent van de beschikbare vaccins op de Canarische Eilanden. Bovendien werd zondag de volledige immunisatie bereikt van 826.511 mensen, wat neerkomt op 42,15 procent van de doelpopulatie.

Op de bussen van Titsa kunt u terug met contact geld betalen vanaf 1 juli. Op deze manier wil Transportes Interurbanos de Tenerife inspelen op de vraag van een deel van de bevolking dat hieraan de voorkeur geeft.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).