Het strand van Las Teresitas wil het beste strand van Tenerife worden

Geschreven op 06-07-2021Het doel is om er het beste strand van het eiland van te maken, zegt de burgemeester van Santa Cruz. Hoewel Las Teresitas een symbool is van de stad en van heel Tenerife, geeft de burgemeester, José Manuel Bermúdez, toe dat er een reeks verbeteringen nodig zijn en er extra diensten moeten bijkomen die een stadsstrand zou moeten hebben.

Dat is de reden waarom Las Teresitas een van de grote uitdagingen is van dit stadsbestuur en we willen zo vlug mogelijk met de aanpassingswerken starten zonder de duizenden burgers te storen die het strand regelmatig bezoeken, aldus Bermúdez.

Op korte termijn zijn de volgende acties gepland: de installatie van camera's om te informeren over de staat van het strand en de bezettingsgraad, de aanleg van nieuwe parkeerplaatsen, de aanleg van sportfaciliteiten in open lucht en de nieuwe aanbesteding voor de exploitatie van de strandbars.

Op langere termijn is er een wandelweg gepland die langs het hele strand loopt met verlichting en sanitaire voorzieningen, alsook herstellingswerken aan de golfbreker. Maar het grootste probleem waar het stadsbestuur momenteel mee te maken heeft zijn de lange files, die zich elk weekend opnieuw voordoen.

We blijven werken aan het oplossen van de mobiliteitsproblemen en onderzoeken hoe we de toegankelijkheid kunnen verbeteren, zodat alle mensen kunnen genieten van ons prachtige strand, aldus de burgemeester.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).