Canarische president roept op tot maximale verantwoordelijkheid van de burgers

Geschreven op 07-07-2021


De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, heeft gisteren verzocht om "maximale verantwoordelijkheid" van de bevolking voor hen die nog niet gevaccineerd zijn op de archipel, omdat hun gezondheid en de economie van de eilanden op het spel staan.

Dit verklaarde hij in het licht van de toename van infecties, erop wijzend dat er momenteel vooral nieuwe infecties zijn onder de jonge bevolking, die wel minder kwetsbaar is, maar dat betekent niet dat ze niet ziek kunnen worden en in het ziekenhuis kunnen terechtkomen of zelfs kunnen sterven, aldus Torres.

Hij voegde eraan toe dat tussen april en juni 2021 op de Canarische Eilanden ongeveer 50 personen jonger dan 40 jaar oud zijn opgenomen in het ziekenhuis, waarvan er 12 op de intensive care zijn terechtgekomen en drie jonge mensen zijn overleden.

De vaccinatie op de eilanden verloopt goed, zei Torres, waarbij hij erop wees dat het doel is dat voor het einde van de zomer 70 procent van de bevolking kan worden ingeënt en hij hoopt in de maand augustus misschien een hoger percentage te halen aangezien er op dit moment geen avondklok of perimeterafsluiting meer is, wat de vaccinaties vergemakkelijkt.

Als we vandaag de dag geen vaccins zouden hebben, zouden onze ziekenhuizen zijn bezweken onder de druk en zouden we een huiveringwekkend aantal sterfgevallen hebben in ons land, besloot Torres.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).