Korte nieuwsitems

Geschreven op 07-07-2021


Het leger is gisteren, met toestemming van het Ministerie van Defensie, begonnen met de bouw van een noodbrug in San Andrés om de toegang tot het Anaga-massief terug mogelijk te maken. Na een technische inspectie bleek de oude brug in erg slechte staat. Dit dwong het stadsbestuur van Santa Cruz om onmiddellijk de sluiting van de brug te verorderen.

De eerste resultaten van de autopsie, uitgevoerd op het lichaam dat werd gevonden aan de achterkant van de begraafplaats Santa Lastenia in Santa Cruz de Tenerife, concluderen dat het om een zelfmoord gaat.

De jongste patiënt die is opgenomen op de intensive care met Covid-19 op het eiland Tenerife is 30 jaar oud en de jongste patiënt die is opgenomen op de gewone afdeling, is 24 jaar oud, zo bevestigde het ministerie van Volksgezondheid.

Binter Canarias heeft een nieuwe, directe verbinding met Venetië. Het is de vijfde Europese route die de luchtvaartmaatschappij deze maand lanceert bovenop de nieuwe vluchten naar Lille, Marseille, Toulouse en Turijn.

De deltavariant is nu al verantwoordelijk voor 9% van de besmettingen op de Canarische Eilanden. De archipel registreert het op twee na hoogste percentage in het land wat betreft de nieuwe variant van SARS-CoV-2.

Ben je tussen de 20 en 29 jaar, dan kun je nu een afspraak maken om je te laten vaccineren. Je kan dit doen via de applicatie miCitaPrevia van de Volksgezondheid of via de website.

Een illegale party in het bovenste deel van de wijk María Jiménez in de hoofdstad van Tenerife eindigde afgelopen zondag om 05.00 uur met de tussenkomst van de lokale politie, die 29 boetes uitschreef aan 25 jongeren voor verschillende overtredingen tegen de sanitaire maatregelen.

Agenten van de Guardia Civil van Granadilla de Abona hebben, in samenwerking met de lokale politie van San Miguel de Abona, een illegaal privéfeest stopgezet in een finca in de gemeente San Miguel. Er werden 28 personen opgepakt van tussen de 25 en 35 jaar oud, voornamelijk buitenlanders.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).