Volksgezondheid dringt er bij de jeugd van Tenerife op aan om zich te laten vaccineren

Geschreven op 08-07-2021De vaccinatie van de mensen tussen de 20 en 29 jaar begint vanaf volgende week op Tenerife en Gran Canaria en ze kunnen vanaf gisteren hiervoor een afspraak vastleggen.

Volksgezondheid moedigt alle inwoners van deze leeftijdsgroep aan, die nog geen afspraak hebben aangevraagd om het vaccin te ontvangen, om dit zo snel mogelijk te doen via de applicatie miCitaPrevia of via de website van Volksgezondheid. Op deze manier wil de overheid de verspreiding van het virus onder de jongere bevolking tegengaan.

Op verschillende eilanden, zoals El Hierro, kunnen personen ouder dan 16 jaar, die nog geen enkele dosis van het vaccin hebben gekregen, al worden gevaccineerd zonder voorafgaande afspraak. El Hierro wil de vaccinatiecampagne versnellen om reeds voor einde juli het doel te bereiken dat 70% van de bevolking is gevaccineerd.

Het ministerie meldde dinsdag dat 840.395 mensen volledig zijn gevaccineerd, wat neerkomt op 42,8% van de doelpopulatie en dat er op de Archipel 1.196.850 mensen minstens één dosis hebben gekregen, dat is 61,04% van de doelpopulatie.

Antonio Sierra López, hoogleraar Microbiologie, Preventieve Geneeskunde en Volksgezondheid, is van mening dat de huidige incidentie van infecties op Tenerife niet op korte termijn zal worden opgelost en ziet als enige effectieve oplossing de vaccinaties te versnellen bij de jongere bevolking.

Hij is van mening dat een toename van het aantal infecties te voorzien was, ondanks het feit dat er vooruitgang wordt geboekt in de vaccinatiecampagne en het aantal sterfgevallen en ziekenhuisopnames sterk is afgenomen. Maar nog steeds is 40% van de bevolking nog niet ingeënt en de meeste zijn jonge mensen, die wanneer ze zich onverantwoordelijk gedragen, het virus snel kunnen doorgeven.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).