Korte nieuwsitems

Geschreven op 07-07-2021De Canarische regering overweegt geen avondklok om de verspreiding van het virus tegen te gaan in tegenstelling tot de regering van Castilla y León, die heeft aangekondigd dat het de uitvoering van deze maatregel in de Interterritoriale Gezondheidsraad zal aanvragen om het hoofd te bieden aan de toename van de Covid-infecties.

De voorzitter van het ‘Plataforma de Afectados por la Hipoteca’ (PAH), Francisco Santana, hekelde gisteren de passiviteit van de overheidsdiensten in het licht van de huisuitzettingen op de Canarische Eilanden en eiste dat dit probleem zo snel als mogelijk wordt opgelost. Want in het eerste kwartaal van 2021 zijn er maar liefst 675 huisuitzettingen op de eilanden geweest en dit zou kunnen oplopen tot 2.600, aldus Santana.

Ondanks het feit dat het aantal verontrustende verdwijningen in Spanje in 2020 met bijna 38% is gedaald in vergelijking met het voorgaande jaar, is dat aantal op de Canarische Eilanden gestegen tot 2.706, waarvan 2.060 in de provincie Las Palmas en 646 in de provincie Santa Cruz de Tenerife. 200 van deze verdwijningen zijn nog steeds niet opgelost.

De nationale politie heeft de organisator van de reis en de persoon die de boot met migranten bestuurde, waarin ook het vijfjarige meisje Yamila zat, gearresteerd. Op 30 juni stierf het meisje toen ze door het leger per helikopter werd geëvacueerd naar de Canarische Eilanden nadat ze 17 dagen op zee hadden doorgebracht. Enkele dagen later is er nog een tweede immigrant gestorven in het ziekenhuis.

De Canarische Eilanden stevenen af ​​op hun eerste hittegolf van de zomer. Het ‘Agencia Estatal de Meteorología’geeft aan dat de temperaturen de komende dagen op de Canarische Eilanden zullen blijven stijgen tot boven de 35 graden.

Meer dan 70.000 inwoners van de Canarische Eilanden hebben in minder dan een week een aanvraag ingediend om mee te doen aan de trekking van de gratis toeristenvouchers, gelanceerd door Promotur Turismo de Islas Canarias, met als doel het binnenlands toerisme te promoten en te stimuleren.  Geïnteresseerden kunnen zich nog registreren tot 12 juli via de website: https://www.holaislascanarias.com/bono-turistico - De winnaars worden op 15 juli bekendgemaakt.

Leden van de verschillende brandweerkazernes op het eiland hebben de afgelopen 24 uur drie branden in voertuigen moeten blussen, gelukkig zonder gewonden.

Agenten van de Nationale Politie hebben een 23-jarige jongeman gearresteerd voor vier diefstallen in huizen in de buitenwijken van Cuesta Piedra in Santa Cruz de Tenerife. Bij de huiszoeking vonden ze mobiele telefoons, geld en sieraden.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).