Extra aanpassingen aan het strand van Los Cristianos

Geschreven op 07-07-2021Het strand van Los Cristianos heeft een nieuw geassisteerd zwemplatform voor mensen met mobiliteitsproblemen met twee redders, een amfibievoertuig en een kraan. Deze speciale dienstverlening bestond reeds op het strand van Las Vistas en vanaf nu dus ook op het strand van Los Cristianos dat een zomer doormaakt van renovaties en verbeteringen en Arona zal consolideren tot de elite van toeristische bestemmingen die zich inzetten voor toegankelijkheid.

Dit werd benadrukt door Leopoldo Díaz Oda, schepen voor Milieu en Duurzaamheid van de gemeenteraad van Arona. Met twee stranden met deze geassisteerde zwemplatformen is Arona een van de weinige gemeenten in Spanje die deze hulp bieden aan mensen met een beperkte mobiliteit.

Díaz Oda kondigde gisteren ook nog een tweede nieuwigheid aan voor het strand van Los Cristianos: het zal "eindelijk" een schaduwrijke zone hebben. In de komende weken wordt een pergola van 120 vierkante meter geplaatst, zodat mensen met huidproblemen of allergieën toch van het strand en het zeewater kunnen genieten.

Daarbovenop worden er ook nieuwe, aangepaste toiletten geplaatst en al deze verbeteringen zullen in de nabije toekomst certificeringen van kwaliteit, milieu en universele toegankelijkheid op het strand van Los Cristianos opleveren, zodat Arona twee stranden zal hebben die gecertificeerd zijn met deze onderscheidingen van uitmuntendheid bij het verlenen van openbare diensten.

De burgemeester van Arona, José Julián Mena, benadrukte het harde werk van de gemeenteraad om, zowel de bewoners als de mensen die Los Cristianos elk jaar bezoeken, de beste middelen en diensten aan te bieden. Het nieuwe schaduwrijke gebied op het strand van Los Cristianos was een van de ‘historische eisen’ van onze gemeente en zal een kwaliteitssprong betekenen, evenals het tweede speciale zwemplatform voor mensen met mobiliteitsproblemen, aldus Mena.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).