Voedselkaarten van 120 euro voor meer dan 15.000 studenten in nood

Geschreven op 09-07-2021Het ministerie van Onderwijs van de Canarische Eilanden zal deze zomer haar steun aan gezinnen in een kritieke economische situatie voortzetten met de distributie van voedselkaarten bestemd voor 15.475 studenten voor de aankoop van voedsel.

Het gaat om een steun van 120 euro per maand per leerling tijdens de maanden juli en augustus, waarin de schoolkantines niet actief zijn wegens de vakantie.

Deze maatregel, die ook werd uitgevoerd in de maanden waarin er geen face-to-face onderwijs werd gegeven vanwege de pandemie, zal dit keer een totale investering van 3,7 miljoen euro met zich meebrengen.

Onze zorg voor het welzijn van de Canarische studenten stopt niet wanneer ze aan hun vakantie beginnen. We zijn ons ervan bewust dat ze iedere dag van het jaar onze hulp nodig hebben om dagelijks van een degelijke maaltijd te kunnen genieten, zo luidt het.

Het saldo van de kaart kan worden gebruikt om aankopen te doen in supermarkten of hypermarkten, evenals in kleine voedingswinkels en voor de aankoop van hygiëneproducten.