Korte nieuwsitems

Geschreven op 09-07-2021De volksprotesten als gevolg van de stroom van huisuitzettingen, die overal op de Canarische Eilanden plaatsvinden en die met name het sociale activisme op Tenerife hebben doen herleven, hebben de regering van de Canarische Eilanden gedwongen te reageren. Er is alvast een vergadering vastgelegd met de president van de Canarische regering, Ángel Víctor Torres, samen met de ministers van Social Rechten, Noemí Santana, en huisvesting, Sebastián Franquis.

Het ‘Instituto Geográfico Nacional’ (IGN) heeft de afgelopen 10 dagen een kleine seismische reeks gedetecteerd tussen de eilanden Tenerife en Gran Canaria met vier aardbevingen tussen de 20 en 30 kilometer diep. De grootste aardbeving werd woensdag rond 19.00 uur geregistreerd met een kracht van 3,1 op de schaal van Richter op een diepte van 36 kilometer voor de kust van Porís de Abona (Arico).

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft woensdag een nieuwe uitbraak geregistreerd in een bejaardentehuis op Tenerife en treft zowel de bewoners als de werknemers van het centrum. Er werd ook een nieuwe familie-uitbraak gemeld waarbij voorlopig 14 personen besmet zijn geraakt.

De gemeenteraad van Arona heeft nu ook een reddingsdienst op de stranden van Las Galletas en La Arenita (Palm-Mar) tijdens de zomer tussen 11.00 en 19.00 uur. Het aantal strandwachten op het strand van Los Cristianos neemt ook toe.

Elf van de 31 gemeenten van Tenerife hebben een veertiendaagse incidentie met een zeer hoog risico op Covid-19 en dat zijn Santa Cruz de Tenerife, La Laguna, Arona, Adeje, Granadilla, San Miguel, Candelaria, El Rosario, Arafo, Fasnia en Vilaflor.

Het provinciaal parket van Santa Cruz de Tenerife eist een gevangenisstraf van 30 jaar voor een man die de minderjarige dochter van zijn partner jarenlang heeft verkracht. Ze heeft nooit iets durven zeggen totdat ze zwanger werd van de dader.

Het Verenigd Koninkrijk zal de verplichting afschaffen om in quarantaine te gaan bij de terugkeer naar Engeland uit de landen die oranje kleuren op de Europese Covid-kaart, zoals Spanje. Deze regel telt vanaf 19 juli enkel voor mensen die volledig gevaccineerd, zo meldde de minister van Transport, Grant Sapps.

Frankrijk daarentegen raadt de burgers af om naar Spanje en Portugal te reizen, de twee landen van de Europese Unie met de hoogste incidentie van het coronavirus. De Staatssecretaris voor Europese Zaken, Clement Beaune, verklaarde gisteren dat het risico voor overdracht van de Delta-viariant te groot is.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).