Tenerife start de grootste, slimme promotiecampagne in zijn geschiedenis

Geschreven op 09-07-2021De president van de Cabildo, Pedro Martín, heeft aangekondigd dat het eiland is begonnen met de grootste, intelligente promotiecampagne van Tenerife door middel van analyse en kruiscontrole van gegevens uit online zoekopdrachten.

Dit is een brede campagne die in totaal vijf Europese markten bestrijkt: het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje en de Scandinavische landen. En deze campagne komt op een belangrijk moment voor onze bestemming, vooral omdat Boris Johnson heeft aangekondigd dat onze belangrijkste bronmarkt de komende weken weer open gaat, iets wat we nu al merken aan de toename van de reserveringen, verklaarde Martín.

Onze nieuwe strategie is erop gericht die bezoekers te inspireren die ons niet kennen en die op zoek zijn naar iets meer dan zon en strand. Degenen die een veelzijdige bestemming willen ontdekken, vanwege de natuur, de gastronomie, de cultuur, het erfgoed en het brede scala aan recreatieve activiteiten. Het doel is dat dit type toeristen ons vinden in online zoekopdrachten in allerlei digitale portalen zoals Destinia, eDreams, mytrip.com of vliegtickets.be, stelt Martín.

Hij geeft aan dat het nu tijd is om een ​​stap verder te gaan en voegt eraan toe dat deze zoekgegevens de basis zullen vormen waarop promotiecampagnes zullen worden gelanceerd, gericht op specifieke doelgroepen. Op deze manier zullen we potentiële bezoekers, die nog niet zeker zijn van hun bestemming, kunnen overhalen om voor Tenerife te kiezen omdat we precies weten waarnaar ze op zoek zijn.

De algemeen directeur en productmanager van Travel Audience, Arialdo Piatti, een bedrijf dat de zoek- en reserveringsgegevens verzamelt via de Amadeus-groep, legt uit dat Tenerife met deze nieuwe strategie het aantal bezoekers zal vergroten, evenals de heractivering van de toeristische sector zal stimuleren op een verantwoorde manier, een belangrijke factor om het vertrouwen van de reizigers terug te winnen.