Justitie zal beslissen of er een 'avondklok' wordt toegepast op Tenerife

Geschreven op 09-07-2021De Canarische regering versterkt de maatregelen van niveau 3 en verzoekt het Hooggerechtshof om de mobiliteit te beperken van 00.30 uur tot 6 uur 's ochtends om feestjes te vermijden.

Na iets meer dan drie uur vergaderen heeft de regering donderdag uiteindelijk besloten om de huidige beperkingen op de eilanden te handhaven, terwijl op Tenerife de maatregelen van niveau 3 zullen worden versterkt en Gran Canaria zal stijgen naar niveau twee.

De Delta-variant, die 60% besmettelijker is dan de oorspronkelijke soort, is verantwoordelijk voor 41% van de besmettingen op Gran Canaria en voor 23,2% op Tenerife. En een andere plaats waar de Deltvariant op dezelfde manier terrein wint, is het Verenigd Koninkrijk dat de belangrijkste bron van toeristen voor de Canarische Eilanden is.

Wat de internationale mobiliteit betreft, hebben de Britse autoriteiten donderdag aangekondigd dat ze de verplichte quarantaine zullen opheffen voor hun onderdanen, die volledig zijn gevaccineerd, en uit een oranje zone komen zoals de Canarische Eilanden. Maar de vrees bestaat dat de Britse regering de eilanden terug rood zal kleuren gezien de slechte epidemiologische cijfers van de afgelopen week, wat opnieuw een serieuze opdoffer zou zijn voor de toeristische sector.

De extra maatregelen voor Tenerife zijn de volgende:

Sluiting tussen 20.00 uur en 06.00 uur van stranden, parken, pleinen en andere ruimtes waar verwacht wordt dat er drukte of feestjes kunnen zijn.

Verbod op de verkoop van alcohol in de detailhandel vanaf 20.00 uur.

33% capaciteitsbeperking in het openbaar vervoer.

Capaciteitsbeperking in winkelcentra en parken tot 25%.

Verbod op shows in gesloten ruimtes als de afstanden niet kunnen worden gehandhaafd of het gebruik van een masker niet kan worden gecontroleerd.

Het verbod op evenementen met een instroom van meer dan 700 personen.

Eventueel een avondklok die nachtelijke mobiliteit tussen 00:30 en 06:00 uur beperkt. Voor dit laatste punt zal er toestemming worden gevraagd aan het Hooggerechtshof van de Canarische Eilanden om te weten of er een wettelijke formule is die het opleggen van een avondklok mogelijk maakt.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).