Meer dan de helft van de werklozen op Tenerife is ouder dan 45 jaar

Geschreven op 10-07-2021De Cabildo en de Kamer van Koophandel van Santa Cruz de Tenerife lanceren het nieuwe 45+ programma. Het is een project om langdurig werklozen tussen de 45 en 60 jaar digitale vaardigheden bij te brengen om hun inzetbaarheid te verbeteren en hun integratie op de arbeidsmarkt mogelijk te maken.

Het is een direct gevolg van het arbeidsdrama van deze kwetsbare bevolkingsgroep. Zo viel 52% van de 118.778 werklozen, die in juni op het eiland werden geregistreerd, binnen deze leeftijdscategorie.

Dit programma heeft tot doel de ernstige economische situatie te verlichten waarin de groep mensen ouder dan 45 jaar zich bevindt als gevolg van de huidige crisis. Een crisis die er bovendien voor gezorgd heeft dat bedrijven een grote sprong richting digitalisering hebben gemaakt en die nu gekwalificeerd personeel nodig hebben met de nodige digitale kennis, die een jaar geleden niet zo essentieel was.

Een ander verwoestend feit dat naar voren kwam tijdens de presentatie van het project door de directeur-generaal van de Kamer, Lola Pérez, is dat in slechts anderhalf jaar het aantal werklozen in die leeftijdscategorie bijna is verdubbeld, van 38.000 in 2019 tot 61.571 op de dag van vandaag.

Zo zullen er verschillende opleidingen worden aangeboden om vaardigheden en kennis op te doen zoals een basis digitale geletterdheid tot training in netwerkbeveiliging, online communicatievaardigheden en het creëren van digitale inhoud.

Lola Pérez benadrukte hoe dit programma is aangepast aan een duidelijke behoefte van het sociale weefsel van ons eiland. Ze voegde eraan toe dat "45+” wil reageren op de situatie van duizenden mensen die moeite hebben om werk te vinden en dat het op deze leeftijd ook erg moeilijk is om terug te keren op de arbeidsmarkt.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).