Duitsland plaatst de Canarische eilanden onder de risicogebieden

Geschreven op 10-07-2021De Canarische toeristische sector wordt opnieuw opgeschrikt. Deze vrijdag besloot Duitsland om heel Spanje, inclusief de Canarische Eilanden, op de lijst van landen met 'risico' te plaatsen. Tot nu toe stonden op die lijst enkel Andalusië, Catalonië, Cantabrië, Navarra, La Rioja, Euskadi en Ceuta.

Vanaf mei, toen Berlijn de Canarische Eilanden van de risicolijst schrapte, kwamen er in totaal 50.639 Duitsers aan op de Canarische Eilanden, een cijfer dat nog ver verwijderd is van de 166.944 die dat in 2019 deden, maar dat wel de start bleek te zijn van de komst van de Duitse toeristen.

Dit wordt nu opnieuw een halt toegeroepen door de update van het Duitse Robert Koch Instituut, al houdt dit niet in dat Duitse burgers niet mogen reizen. In vergelijking met andere kwalificaties, zoals 'risico vanwege hoge incidentie' en 'risico vanwege gevaarlijke variant', heeft dit geen directe gevolgen voor de Duitse toeristen die hier al zijn of die van plan zijn de komende dagen te komen.

Maar het is wel duidelijk dat het label van 'risicozone' een negatieve impact heeft op het gezinstoerisme en op degenen die van plan waren een paar dagen vakantie op de eilanden door te brengen.

De minister van Toerisme van de Canarische Eilanden, Yaiza Castilla, waarschuwde vrijdag voor de noodzaak om de epidemiologische incidentie op de archipel te beheersen om te voorkomen dat Duitsland het risiconiveau van de eilanden verhoogt met strengere beperkingen en eventueel een verplichte quarantaine tot gevolg.

Castilla verklaarde dat de enige oplossing in handen is van de bevolking om de reserveringsstroom terug op gang te brengen. Als we niet streng zijn als het gaat om het naleven van de veiligheidsmaatregelen en in de toekomst verklaart de Duitse regering de eilanden als ‘hoge risicozone’, zouden de gevolgen rampzalig zijn voor onze economische motor, benadrukt de minister.LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).