Korte nieuwsitems

Geschreven op 11-07-2021HiperDino, de toonaangevende 100% Canarische voedingsketen, wil de Canarische burgers steunen en presenteert een campagne met dagelijkse verlotingen van cadeaubonnen om in hun winkels te besteden. Zo zal het van 9 juli tot 9 augustus elke dag 100 euro verloten onder de klanten die aankopen doen in een van hun winkels of via hun online kanaal hiperdino.es

In totaal zijn vier mensen donderdagmiddag in Granadilla de Abona op Tenerife in verschillende mate gewond geraakt bij een botsing met verschillende voertuigen waarbij een auto is gekanteld. Alle vier de slachtoffers werden overgebracht naar het ziekehuis.

Het eiland La Palma, een van de weinige Europese gebieden die sinds de implementatie van de kleurcodes, de status van "groen" heeft behouden, dreigt deze nu te verliezen. Drie uitbraken, gekoppeld aan het nachtleven en één privéfeest zijn hiervan de oorzaak.

Acht inwoners van Tenerife behoren tot de 23 die worden vervolgd voor dierenmishandeling en het behoren tot een criminele organisatie. Allen worden ze ervan beschuldigd te behoren tot een netwerk dat hondengevechten organiseerde in Güímar (Tenerife), maar ook in de rest van het land zoals in Madrid, Murcia, Almería, Alicante en Malaga.

De familieleden van Francis, 37 jaar, die op 20 juni op zee verdween nadat hij van zijn boot was gevallen voor de kust van Granadilla, hebben besloten om zelf een zeerobot in te huren omdat het lichaam van Francis na een zoektocht van 19 dagen nog steeds niet gevonden is. De familieleden wijzen erop dat ze geen enkele reactie hebben ontvangen van de regering.

Tenerife bereidt zich voor op warme lucht uit de Sahara. Dit kan gezondheidsrisico’s vormen vooral voor baby's, kinderen, ouderen en chronisch zieken. Zo zullen de komende uren de temperaturen op het eiland Tenerife oplopen tot maxima van 34 graden. Om deze reden heeft het ‘Agencia Estatal de Meteorología’ (Aemet) de gele waarschuwing geactiveerd voor hoge temperaturen op Tenerife, Gran Canaria en Fuerteventura. Daarnaast is er ook een waarschuwing voor brandgevaar.

De Guardia Civil van Morro Jable op het eiland Fuerteventura heeft de ruit van een voertuig moeten breken om een baby te redden die op de rand van een hitteberoerte stond als gevolg van de hoge temperaturen. De moeder probeerde met alle middelen de wagen te openen maar het sluitsysteem bleek defect.

Meer dan 100.000 Canarische inwoners hebben zich ingeschreven om deel te nemen aan de tombola waarbij 50.000 toeristenvouchers van 200 euro worden verloot met als doel de toerismesector op de eilanden te steunen. Dat is een stijging van 43% ten opzichte van afgelopen woensdag toen de drempel van 70.000 geregistreerden werd overschreden.

Agenten van de Nationale Politie hebben in Santa Cruz de Tenerife twee broers van 29 en 35 jaar oud, beide met eerdere veroordelingen, gearresteerd voor drugshandel nadat ze een zending van 100 kilo hasj uit Fuerteventura hadden onderschept.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).