Hulp bij het baden op 16 Canarische stranden

Geschreven op 11-07-2021Het geassisteerd baden is een voorbeeld van hoe het Rode Kruis innovatie en technologie gebruikt om de zorg voor de meest kwetsbare mensen en groepen, zoals mensen met beperkte mobiliteit, te verbeteren, zodat ze veilig kunnen genieten van de zee.

Het Rode Kruis beschikt hiervoor over speciale toestellen zoals amfibische stoelen, rollators en reddingsvesten. Het geassisteerd baden gebeurt altijd onder begeleiding van Rode Kruispersoneel.

Het Rode Kruis biedt deze service aan op 17 stranden van de Canarische Eilanden (57 stranden aan de Spaanse kust), ook in deze tijd van sanitaire nood. We hebben onze protocollen aangepast, de nodige technische middelen voorzien en ons personeel getraind in viruspreventie, maar we blijven deze service aanbieden aan de meest kwetsbare mensen, zegt Miguel Ángel Sánchez Arrocha, hoofd van het Rode Kruis.

De organisatie biedt geassisteerd baden aan in 9 badzones in de provincie Santa Cruz de Tenerife namelijk in Santa Cruz de Tenerife (strand van Las Teresitas en het Parque Marítimo), Granadilla de Abona (El Médano), El Rosario (Radazul), Icod de los Vinos (strand van San Marcos), Candelaria (Punta Larga), San Sebastián de la Gomera (La Punta) en Los Llanos de Aridane (Puerto Naos en Charco Verde) op La Palma.

In de provincie Las Palmas vindt men deze service op 7 plaatsen zoals op het strand van Las Canteras (gemeente Las Palmas de Gran Canaria), El Puertillo (Arucas), Maspalomas en Playa del Inglés (San Bartolomé de Tirajana), El Pozo Izquierdo (Santa Lucía de Tirajana), Guacimeta - Playa Honda (San Bartolomé) en Playa Blanca (Yaiza) op Lanzarote.

Ten slotte benadrukt het Spaanse Rode Kruis dat het belangrijk is dat de zwemmers de seinvlaggen respecteren en te allen tijde de instructies en aanbevelingen van het strandwachtpersoneel in de badzones opvolgen. Evenzo is het belangrijk de bevolking bewust te maken van de risico's van onbewaakte stranden en hier niet te gaan zwemmen.LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).