Ook de huwelijkssector krijgt rake klappen op de Canarische Eilanden

Geschreven op 12-07-2021Trouwen op de Canarische Eilanden midden in een pandemie is niet voor iedereen weggelegd. De talrijke beperkingen die van invloed zijn op dit soort evenementen en de strikte controles waaraan deze vieringen moeten voldoen, betekenen dat maar heel weinig paren hebben besloten om dit jaar hun ja-woord te geven. En degenen die dit toch hebben gedaan, hebben meer geld moeten uitgeven om aan alle veiligheidsmaatregelen te voldoen.

Professionals geven dan ook aan dat een ​​volledige heractivering van de activiteit pas volgend jaar wordt verwacht. De huwelijkssector is een van de sectoren die het meest wordt getroffen door de gevolgen van de pandemie in het hele land, maar ook op de Canarische Eilanden, waar de activiteit vorig jaar praktisch volledig tot stilstand kwam. De verliezen op de archipel zijn opgelopen tot 90% in een sector die ongeveer 110 miljoen euro per jaar omzet.

Het is waar dat we stilaan terug kunnen beginnen werken, maar voor 2021 zijn er zo goed als geen huwelijken gepland vanwege de onzekere situatie en de extra kosten. Dus het wordt nog jaar met grote verliezen, zegt Myriam Batista, vice-president van de ‘Asociación de Profesionales de Bodas de Canarias’. Ze geeft aan dat de bruid en bruidegom nu extra kosten moeten maken, afhankelijk van hoe de sanitaire maatregelen steeds veranderen.

Redenen genoeg dus om het huwelijk uit te stellen tot 2022, wanneer er naar verwachting een massa huwelijken op de archipel zullen plaatsvinden. We hebben zeer goede verwachtingen voor 2022 en 2023, toch zal het voor de sector nog steeds niet voldoende zijn om volledig te herstellen, aldus Batista.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).