Korte nieuwsitems

Geschreven op 11-07-2021De president van de Canarische regering, Ángel Víctor Torres , deed gisteren nogmaals een beroep op de verantwoordelijkheid van de jongeren en hun ouders om de pandemie in te dammen. Hij bevestigde dat de regering van de Canarische Eilanden een verzoek heeft ingediend bij het Hooggerechtshof van de Canarische Eilanden om een avondklok in te stellen tussen 00:30 en 06:00 uur.

Zaterdag heeft Salvamento Marítimo een boot met 27 migranten aan boord, allemaal van sub-Sahara afkomst, gered toen het op weg was naar de Canarische Eilanden, 100 kilometer ten zuidoosten van Fuerteventura. Het gaat om 23 mannen en 4 vrouwen.

Het hoofd van de afdeling intensive care van het Universitair Ziekenhuis Nuestra Señora de La Candelaria, Mar Martín Velasco, maakt zich zorgen over het nieuwe profiel van patiënten op de IC. Het zijn nu allemaal jonge mensen, eerste van rond de 45 jaar, vervolgens daalde het gemiddelde naar 35 jaar en nu zijn het twintigers en jonger, aldus Velasco.

Een man, waarvan geen verdere gegevens bekend zijn, is gewond geraakt toen hij werd aangevallen door zijn hond in La Laguna. Toen de politie ter plaatse kwam, konden ze vaststellen dat het dier helemaal verwaarloosd was. Het slachtoffer (en eigenaar) werd aangeklaagd voor dierenmishandeling.

Het ministerie van Volksgezondheid organiseerde zondag een nieuwe vaccinatiemarathon van 08.00 uur tot maandagmorgen 08.00 uur, waarmee het het immunisatieproces van de bevolking tussen de 40 en 59 jaar een boost wil geven.

De Cabildo van Tenerife heeft de burgers om medewerking gevraagd om te voldoen aan de capaciteitslimiet van het openbaar vervoer in het licht van de nieuwe beperkingen van 33% van het aantal passagiers.

De veiligheidsafdeling van de luchthaven van Gran Canaria heeft zaterdag een meisje aangehouden die met een vlucht uit Granada kwam, waar ze studeerde, en die wist dat ze positief had getest op Covid-19, zo meldde de Guardia Civil.

De Guardia Civil heeft in de nacht van zaterdag op zondag 2 illegale bijeenkomsten met meer dan 500 mensen in Corralejo op Fuerteventura stilgelegd evenals verschillende feestjes in huizen in de stad.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).