Vrij lage pensioenen op de Canarische Eilanden

Geschreven op 13-07-2021De Canarische Eilanden hebben het zevende laagste gemiddelde pensioen in Spanje met een bedrag van 1.103,06 euro, wat meer dan 450 euro verwijderd is van het hoogste gemiddelde pensioen, met 1.458,98 euro in het Baskenland.

De laagste pensioenen vindt men in Extremadura met 986,64 euro, de enige gemeenschap onder de duizend euro, volgens gegevens van de maand juni van het Ministerie van Inclusie, Sociale Zekerheid en Migratie.

Dit betekent dat een Baskische gepensioneerde leeft met een pensioen dat bijna 48% hoger ligt dan dat van een gepensioneerde in Extremadura. Nu Spanje een nieuwe hervorming van het openbare pensioenstelsel doormaakt, toont dit gegeven aan dat er nog steeds grote verschillen bestaan, deels een weerspiegeling van die er op de arbeidsmarkt bestaan, maar ook dat de kloof zeer langzaam kleiner wordt.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).