De fotowedstrijd van hotel Spa Villalba (Vilaflor) zet de tajinaste in de kijker

Geschreven op 12-07-2021Iván Laltrelli, Alejandro Betoret en Juan José Hernández zijn de winnaars van de vijfde fotowedstrijd ‘Fototajinaste’, georganiseerd door Hotel Spa Villalba waaraan 163 fotografen deelnamen. De prijsuitreiking vond zaterdagmiddag plaats in het hotel in aanwezigheid van de burgemeester van Vilaflor, Agustina Beltrán en de CEO van Tenerife Turismo, David Pérez.

Net voordat de kleur vervaagt van de enorme stengels van de tajinastes, die tot 3 meter hoog kunnen worden, organiseerde Hotel Spa Villalba in Vilaflor de Chasna afgelopen zaterdag na twee jaar afwezigheid de vijfde editie van de wedstrijd ‘Fototajinaste’, die op het niveau staat van andere bekende fotowedstrijden in Spanje zoals Monphoto en Memorial María Luisa en de jury is van internationaal aanzien.

Aan deze editie hebben niet minder dan 163 fotografen deelgenomen die 892 foto’s hebben ingestuurd. Dit zijn uitstekende cijfers ondanks de pandemie, zegt Mario Rubio, de prestigieuze nachtfotograaf en bezieler van de wedstrijd, samen met Juan Francisco Reverón.De tajinaste is een endemische plant en een van de mooiste van de Canarische Eilanden en deze wedstrijd heeft tot doel deze schoonheid over de hele wereld te verspreiden door een tentoonstelling te organiseren met de allermooiste foto’s.

De wedstrijd gaat op zoek naar de essentie van natuurfotografie en om die reden worden enkel kleine, digitale basisaanpassingen geaccepteerd die de jury passend acht en die naar hun mening niet overdreven zijn. Indien de fotograaf de natuurlijke omgeving heeft verstoort of de voorschriften van het Teide Nationaal Park Teide niet heeft gerespecteerd om een foto te nemen, dan wordt deze niet geaccepteerd door de jury.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).