Ook het ‘groene verkeerslicht’ van La Palma komt in gevaar

Geschreven op 13-07-2021Het eiland La Palma begint de week met 110 actieve gevallen van Covid-19, volgens de informatie die gisteren is verstrekt door het regionale ministerie van Volksgezondheid. Tegelijkertijd gaat het opsporen van positieve gevallen door, als onderdeel van het intensieve werk dat sinds het begin van de pandemie is uitgevoerd.

Het is niet verrassend dat er in de afgelopen 24 uur meer tests werden uitgevoerd sinds er vier uitbraken werden geregistreerd als gevolg van activiteiten in het uitgaansleven in Los Llanos de Aridane en bepaalde privéfeesten.

De directeur van Volksgezondheid, Kilian Sánchez, kondigde gisteren aan dat er een stijging is in de ziekenhuisopnames. De meeste geïnfecteerde mensen vertonen milde symptomen, wat te wijten is aan de hoge percentages van immunisatie van de bevolking, maar het aantal mensen dat ernstig ziek wordt, groeit met een ziekenhuisopname tot gevolg. Dit komt natuurlijk door de nieuwe varianten van het virus, en vooral de delta-variant, die het verwachte scenario op zijn kop zet en twijfels oproept over de effectiviteit van sommige van de huidige vaccins, aldus Sánchez.

Daarom is de boodschap, die de overheid de afgelopen dagen heeft gelanceerd, om de versoepeling van de beperkende maatregelen niet te interpreteren als dat de gezondheidscrisis voorbij is.

Zelfs het ‘Isla Bonita’, een van de weinige Europese gebieden die groen is gebleven sinds de invoering van epidemiologische verkeerslichten, ziet zijn continuïteit op alarmniveau 1 in gevaar komen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).