Korte nieuwsitems

Geschreven op 14-07-2021


De Delta-variant overschrijdt 20% van de infecties op Tenerife, waar de positieve gevallen verspreid zijn over alle territoria en leeftijdsgroepen, terwijl er gevaccineerde en geïmmuniseerde mensen opnieuw besmet raken en ziekenhuiszorg nodig hebben en zelfs op de intensive care terechtkomen. Dit zijn enkele van de conclusies uit het rapport van het directoraat Volksgezondheid dat op 8 juli op Tenerife is gemaakt en dat ertoe heeft geleid dat de uitvoerende macht aan het Hoofdgerechtshof heeft gevraagd om de avondklok terug in te voeren.

Het ministerie van Openbare Werken, Vervoer en Huisvesting heeft in de afgelopen twee jaar 505 huisuitzettingen kunnen vermijden via het progromma ‘Canarias Pro Hogar’. Meer dan 500 gezinnen konden in hun huizen blijven wonen wegens verschillende acties op de eilanden en onderhandelingen met de eigenaren.

Salvamento Marítimo heeft maandagavond 50 migranten gered, waaronder tien vrouwen en een meisje, in een opblaasbare boot ten zuiden van Fuerteventura, terwijl een andere boot met vijftien inzittenden op eigen kracht de kust van Lanzarote heeft bereikt.

De Nationale Politie heeft vorige week 143 processen-verbaal uitgeschreven voor verschillende overtredingen van de Covid-19-regelgeving op Tenerife, 32 daarvan in Santa Cruz de Tenerife, 87 in La Laguna, 22 in Adeje en Arona en 2 in Santa Cruz de La Palma.

De bioloog @angelmallorquin heeft op zijn Twitter-account de online verkoop van rode tajinastes aan de kaak gesteld. De reacties lieten niet lang op zich wachten. Geconfronteerd met dit soort advertenties zijn we ons bewust van de schade die we aanrichten door endemische planten uit hun omgeving te verwijderen. We brengen het behoud van deze soort, en ook die van andere verwante soorten, in gevaar door hybridisatie, voegde hij eraan toe.

Een boot met ongeveer dertig migranten in ogenschijnlijk goede gezondheid werd gisteren rond 8.45 uur opgemerkt in de buurt van Las Galletas en werd begeleid door een boot van Salvamento Marítimo naar de haven van Los Cristianos.

Agenten van de Guardia Civil van Los Llanos de Aridane zijn overgegaan tot de ontmanteling van een drugsbende op het eiland La Palma, in het kader van de operatie Anselmotf waarbij vijf mensen zijn gearresteerd. De organisatie verkocht niet alleen drugs in de stad Tazacorte, zoals aanvankelijk werd gedacht, maar over het ganse eiland.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).