Nieuwe 3-daagse wandelroute van playa El Bollullo naar de Teide

Geschreven op 14-07-2021


De gemeenteraad van La Orotava presenteerde gisteren een nieuwe wandelroute om op een rustige manier de 31 kilometer af te leggen die het strand van Bollullo scheiden van de top van de Teide. Van ground zero op zeeniveau tot boven op de Teide met een hoogte van 3.715 meter, de hoogste berg van Spanje.

Deze unieke wandelroute wordt toegevoegd aan het lokale, toeristische aanbod voor mensen met een goede, fysieke conditie. Zonder La Orotava te verlaten, dat is opgenomen in het ‘Cittaslow International Network’, kunnen zij genieten van het prachtige landschap.

De gemeentelijke website biedt alle nodige informatie zodat wie dat wil, op een verantwoorde en veilige manier kan genieten van deze unieke wandeling, genaamd ‘Salitre, Almagre y Azufre’. De gemeenteraad stelt voor om de wandeling in ten minste drie verschillende dagen uit te voeren: van Bollullo naar Camino de Chasna door het stedelijk gebied, van Camino de Chasna naar het bezoekerscentrum El Portillo en van El Portillo naar de top van de Teide.

De schepen voor toerisme, Delia Escobar, wijst erop dat dit initiatief kadert binnen de doelstellingen en acties van het ‘Strategisch Plan voor Toerisme’ van La Orotava om een ​​uniek merk zichtbaar te maken op de Canarische Eilanden. Een nieuwe activiteit  binnen dit concept waar het niet gaat om hardlopen, maar om op een ontspannen manier te genieten van een ervaring die alleen in La Orotava kan worden beleefd, aldus Escobar.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).