De beste ‘Gofio van de Canarische Eilanden’

Geschreven op 14-07-2021


Tijdens de officiële wedstrijd van Gofio Agrocanarias 2021 zal de 'Beste Gofio van de Canarische Eilanden' worden gekozen uit 86 gecommercialiseerde variëteiten van 17 producenten. De wedstrijd wordt georganiseerd door het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij van de Canarische Eilanden.

De gofios die hebben deelgenomen, werden onderverdeeld in groepen op basis van hun samenstelling waaronder de categorieën tarwe (20 monsters), gierst (26), tarwe/gierst (13) en andere (27). In elke categorie wordt er een ‘Gran Medalla de Oro, Medalla de Oro en Medalla de Plata’ uitgereikt. Bovendien zal, ongeacht deze classificatie, het beste product van de hele archipel worden gekozen en zijn er speciale onderscheidingen voor de ‘Mejor Gofio Ecológico', 'Mejor Gofio de Grano Local' en 'Mejor Imagen y Presentación'.

Een jury, bestaande uit 16 leden, zal de organoleptische eigenschappen van de gofios, zoals de geur, smaak en de textuur, beoordelen.

Als we aan de Canarische Eilanden denken, is er geen agrovoedingsproduct met meer identiteit dan onze gofio, verklaarde de minister van Landbouw, Alicia Vanoostende. Ze benadrukte dat gofio sinds 2014 het certificaat ‘Identificación Geográfica Protegida’ heeft, wat de kwaliteit benadrukt naast het hebben van meerdere voedingseigenschappen.

Bovendien zei Vanoostende dat dit soort evenementen de Canarische producten helpen herwaarderen, terwijl producenten worden aangemoedigd om zichzelf opnieuw uit te vinden en een nieuw publiek te bereiken.

De president van de Cabildo van El Hierro, Alpidio Armas, is opgetogen dat het eiland gastheer is van de wedstrijd, eraan herinnerend dat gofio terug te vinden is in elk huis op de Canarische Eilanden en kan gebruikt worden in alle maaltijden van de dag dankzij zijn culinaire eigenschappen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).