Demonstranten tegen huisuitzettingen kondigen hongerstaking aan

Geschreven op 14-07-2021Ondanks de beloften die de Canarische president, Ángel Víctor Torres, en zijn ministers voor sociale rechten en huisvesting, Noemí Santana en Sebastián Franquis, aan de demonstranten hebben gedaan, hebben ze besloten om hun protestactie verder te zetten.

De demonstranten, die getroffen worden door een golf van huisuitzettingen in Santa Cruz de Tenerife, begonnen tien dagen geleden met hun actie.

Het enige dat ze ons hebben verteld, is dat wanneer het moratorium op 9 augustus afloopt, ze al werken aan een decreet van de regering van de Canarische Eilanden zelf, zodat geen enkele familie wordt uitgezet, vertelde de woordvoerster Lolo Dorta. En ze vertellen ons ook dat ze hand in hand met ons zullen samenwerken om geval per geval te bestuderen en voor elk een oplossing te vinden. Verder beroepen ze zich op de wet maar als er een wil is, kunnen de wetten worden veranderd, aldus de activiste. We willen niet alleen een oplossing voor de huidige problemen van deze gezinnen maar een definitieve oplossing voor iedereen in de toekomst, aldus Dorta.

Een deel van de activisten, die deelnemen aan het zogenaamde ‘Campamento por la Dignidad’, heeft gisteren aangekondigd dat ze in hongerstaking zullen gaan, als ze binnen de week geen redenen vinden om hun protestactie te stoppen. Een extreme maatregel zonder twijfel, maar alles wijst erop dat ze bereid zijn om dit uit te voeren.

Dorta publiceerde dit bericht ook op de sociale media en vroeg om steun van de burgers. Er moet aan worden toegevoegd dat een van de oorzaken van deze protestactie ligt in het mislukken van het vermeende moratorium dat is goedgekeurd door de regering van Spanje, dat de opeenvolgende ontruimingen niet heeft kunnen stoppen in gebieden zoals de Canarische Eilanden, waar vele families in armoede leven, zo schreef Dorta.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).