Korte nieuwsitems

Geschreven op 15-07-2021De scholen op de Canarische Eilanden vragen ​​om opheldering over hoe het Covid-protocol voor het nieuwe schoojaar er zal uitzien. We begrijpen dat de situatie complex is en dat er geen zekerheden zijn, maar we moeten ons kunnen voorbereiden en plannen kunnen maken, zo luidt het.

De campagne waarmee gratis toeristenvouchers kunnen gewonnen worden, is een groot succes geworden. De inschrijving eindigde maandag om middernacht met meer dan 130.000 geregistreerde inwoners van de eilanden. De minister van Toerisme, Yaiza Castilla, verklaarde dat het aantal deelnemers alle verwachtingen heeft overtroffen om in aanmerking te komen voor de 25.000 vouchers waarvan de trekking gisteren heeft plaatsgevonden onder toezicht van de notaris.

De onderwaterrobot, ingehuurd door de familieleden van Francis, de visser die op 20 juni van zijn boot in zee is gevallen voor de kust van El Médano, heeft zijn fuiken gevonden op 92,2 meter diepte. Het lichaam van Francis is nog niet gevonden maar de zoektocht wordt verdergezet als de weersomstandigheden op zee verbeteren.

Een vijfjarige jongen kreeg deze dinsdag een hartstilstand in het zwembad van een hotel in Adeje, in het zuiden van Tenerife, zoals werd bevestigd door de nooddienst 112. De minderjarige is in ernstige toestand per helikopter overgebracht naar het Hospital Universitario Nuestra Señora de La Candelaria.

Een boeing 737, die vertrokken was vanop Gran Canaria op weg naar Keulen, moest gisteren terugkeren naar de Canarische Eilanden vanwege een technische storing. Na het lozen van de nodige brandstof is het vliegtuig veilig geland.

In totaal zijn dinsdagmiddag 43 migranten van sub-Sahara afkomst, waaronder vijf minderjarigen, in een kano aangekomen in de haven van La Restinga in het zuiden van El Hierro, zo meldt de nooddienst 112. Dit was de tweede boot met immigranten die dinsdag op de Canarische Eilanden is toeggekomen nadat eerder een cayuco met 31 migranten op Tenerife was aangekomen.

De regering gaat dan toch de toestemming geven voor de verkoop in de apotheken van de Covid-19-zelftests zonder voorschrift met als doel het opsporen van nieuwe infecties te vergemakkelijken in het licht van de escalatie van de cumulatieve incidentie op de eilanden.

Het Hooggerechtshof van de Canarische Eilanden heeft het verzoek van de regionale regering afgewezen om de avondklok in te voeren tussen 00:30 en 06:00 uur op de eilanden die zich op alarmniveau 3 en 4 bevinden.

De minister van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden, Blas Trujillo, zei woensdag dat met de weigering van het Hooggerechtshof om de avondklok toe te staan de meest krachtige tool wegvalt, samen met de vaccinaties, om de infecties tegen te gaan. Hij beschreef het besluit als een ’tegenslag’.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).