Een Canadees fonds koopt het Mare Nostrum Resort op Tenerife

Geschreven op 15-07-2021Na een jaar van ‘nul-toerisme’ op de Canarische Eilanden en in de rest van Spanje, hebben investeringsfondsen de markt bestudeerd en zeer verleidelijke aanbiedingen gedaan aan hotelketens die ten onder gaan aan de druk en hun financiële verplichtingen niet meer kunnen nakomen. Er staan meer dan 1.200 hotels te koop op het hele Spaanse grondgebied waarvan meer dan 100 op de Canarische Eilanden.

De laatste bekende transactie is de verkoop van het bekende Mare Nostrum Resort op Tenerife. Volgens de economische informatiekrant van de vastgoedsector EjePrime legt het Canadese fonds Brookfield de laatste hand aan de aankoop van de hotelketen Selenta voor 430 miljoen euro, die eigendom is van de familie Mestre.

Het is de bedoeling volgens de krant om de operatie voor de 31e van deze maand af te ronden en het betreft de verkoop van de hotels Sofia y Expo in Barcelona, Don Carlos in Marbella en het complex Mare Nostrum op Tenerife, waaronder het Mediterranean Palace, Cleopatra Palace en Sir Anthony. Alles samen is dit goed voor meer dan 2.200 kamers.

EjePrime meldt dat de pandemie de Selenta-groep zwaar trof net na het voltooien van de vernieuwingswerken met een prijskaartje van 200 miljoen euro in twee van zijn meest emblematische vestigingen: de Sofia en de Nobu Torre Catalunya, beide in Barcelona.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).