Het Spaanse toeristendrama gaat verder: opnieuw vertraging in reserveringen

Geschreven op 15-07-2021De toeristische sector is al 15 maanden in vrije val. Van 15 maart 2020, bij het begin van de eerste alarmtoestand, tot juni 2021 is er maar liefst 150.344 miljoen euro aan omzet verloren gegaan en in totaal zijn er 841.436 banen getroffen door de ERTE (tijdelijke werkloosheid) of dreigen te verdwijnen door de pandemie.

Het ergste is dat de voorspellingen niet erg hoopgevend zijn ondanks de lichte opleving die aan het begin van het zomerseizoen werd verwacht. We dachten dat er in de zomer een geleidelijk herstel zou plaatsvinden, wat nodig was om een ​​deel van de voorgaande 15 maanden goed te maken. De realiteit is echter dat de reserveringen teruglopen door de nieuwe uitbraken in Europa, zei José Luis Zoreda, vice-president van Exceltur.

De sector had niet verwacht dat Frankrijk, Duitsland, België en Nederland de afgelopen dagen zouden afraden om naar Spanje af te reizen, zeker niet na het nieuws uit het Verenigd Koninkrijk om de Balearen op groen te zetten.

Bovendien zal het binnenlands toerisme de daling van het internationale toerisme niet kunnen compenseren. Dus ondanks het duidelijke verlangen om te reizen hebben de beperkingen in de Europese landen ertoe geleid dat het tweede kwartaal van 2021 werd afgesloten met een nieuwe ineenstorting van het BBP van het toerisme met 69% in vergelijking met 2019.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).