Korte nieuwsitems

Geschreven op 15-07-2021Het Hooggerechtshof van de Canarische Eilanden heeft woensdag een nieuwe slag toegebracht aan de gezondheidsautoriteiten van de archipel in hun poging een einde te maken aan de pandemie door een bevel uit te vaardigen waarin de avondklok wordt verworpen op de eilanden op niveau 3 en 4. De Canarische president, Ángel Víctor Torres, verklaarde dat hij de beslissing van het Hooggerechtshof "respecteert maar niet deelt" en kondigde aan dat hij in beroep gaat.

De rechtbank heeft de straffen van twee tot veertien jaar gevangenisstraf bevestigd die zijn opgelegd aan vier jongeren voor sexueel misbruik en mishandeling van drie minderjarigen in de hoofdstad van Gran Canaria.

Het ‘Instituto Canario de la Vivienda’ (ICAVI) slaagde erin om woensdag te bemiddelen op de rechtbank van Granadilla om de huisuitzetting van een moeder en haar 12-jarige zoon te belemmeren. Ze wonen reeds acht jaar in een huurhuis in San Isidro (Granadilla de Abona).

Een 70-jarige man moest woensdag met spoed overgebracht worden naar het ziekenhuis nadat hij twee messteken in de borst had gekregen die ernstige verwondingen hadden veroorzaakt. Er was een gevecht ontstaan tussen verschillende mensen in het Parque de la Condesa in Telde op Gran Canaria. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

De Guardia Civil is tussenbeide gekomen op een illegaal feest met ongeveer 50 aanwezigen tussen de 18 en 30 jaar oud aan het voetbalveld van Guargacho in San Miguel de Abona (Tenerife). Er werd alcohol geconsumeerd met luide muziek zonder de veiligheidsmaatregelen te respecteren, zoals het dragen van een masker of het behouden van de afstand.

Agenten van de lokale politie van Santa Cruz de Tenerife hebben in de afgelopen 10 dagen in totaal 128 boetes uitgeschreven voor verschillende overtredingen van de preventieve gezondheidsvoorschriften. Dit alles gebeurt op een kritiek moment voor Tenerife, dat woensdag 333 positieven heeft toegevoegd.

La Laguna schort de geplande feesten voor dit weekend op vanwege Covid-19. Eucharistievieringen, beurzen en muziekoptredens ter ere van de Virgen del Carmen gaan niet door. De gemeenteraad heeft in een verklaring gespecificeerd dat de epidemiologische situatie waaronder La Laguna lijdt, ertoe heeft geleid dat de feestelijkheden worden opgeschort.

De luchthaven van Tenerife Noord is een van de zes in het netwerk van Spaanse luchthavens die zojuist de maximale score hebben behaald op het gebied van gezondheidsbeveiliging, die is toegekend door het programma Covid-19 Safety Ratings gelanceerd door Skytrax, een onderzoeksbureau met internationale prestige.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).