Adeje ontwerpt een baanbrekend plan om de wonden van de pandemie te genezen

Geschreven op 16-07-2021De gemeenteraad van Adeje werkt samen met de Universiteit van La Laguna aan een "zeer krachtig" plan om de wonden van de pandemie bij de meest kwetsbare bevolking te helpen genezen.

De burgemeester, José Miguel Rodríguez Fraga, had vorige week een ontmoeting met de rector van de universiteit, Rosa Aguilar, om een ​​ambitieus programma op te stellen op verschillende actiefronten om de fysieke, psychologische en sociologische pijn te verzachten.

De bevolking heeft veel geleden onder deze pandemie te beginnen met de ouderen, die aan angst en paniek zijn blootgesteld door de permanente dreiging van een ziekte die hun leven zou kunnen beëindigen, vertelde Rodríguez Fraga.

De gemeenteraad van Adeje is al in gesprek gegaan met de Faculteit Psychologie om te beginnen met het aanbieden van "hulpmiddelen" aan de bewoners zodat ze hun dagelijkse activiteiten in de beste omstandigheden kunnen uitvoeren. De onzekerheid en het lijden hebben geresulteerd in depressieve symptomen, isolatie, gebrek aan empathie en agressiviteit.

Het plan is zeer divers met onder andere yoga-sessies, conferenties en workshops met relevante nationale experts op het gebied van motivatie en zelfhulp en zelfs een humorfestival, naast andere initiatieven ter verbetering van de sociale relaties.

Er zal ook veel aandacht zijn voor de jongeren. Zij hebben ook veel geleden en deze situatie kan gevolgen hebben voor hun ontwikkeling en hun opleiding, aldus de burgemeester.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).