Canariërs die lijden onder ernstige armoede verdrievoudigd na één jaar Covid

Geschreven op 17-07-2021Het aantal burgers op de Canarische Eilanden dat zich bevindt in een situatie van ernstige armoede is in 2020 praktisch verdrievoudigd als gevolg van de door Covid-19 veroorzaakte crisis, gaande van 3,9 tot 10,7 procent van de bevolking, volgens het ‘Instituto Nacional de Estadística’ (INE).

De INE heeft donderdag de enquête over de levensomstandigheden in 2020 gepubliceerd, waarvan de resultaten de voetafdruk laten zien die de pandemie heeft achtergelaten in het hele land en in het bijzonder in de gemeenschappen die het zwaarst zijn getroffen in hun economie, zoals de Canarische Eilanden, vanwege hun afhankelijkheid van het toerisme.

De Canarische Eilanden zijn de tweede autonome gemeenschap met het hoogste percentage van de bevolking dat risico loopt op armoede of sociale uitsluiting, als de Arope-indicator als referentie wordt genomen.

Het is iets dat zich ook in heel Spanje voordoet, maar minder heftig: gemiddeld is de bevolking met ernstige materiële gebreken gegroeid van 4,7 naar 7,0 procent.

Op de Canarische Eilanden kunnen momenteel twee op de drie burgers zich geen onvoorziene uitgaven veroorloven (63,1%), een op de twee kan zich geen week vakantie veroorloven (47,4%) en een op de vijf heeft achterstand opgelopen bij het betalen van de huur, de hypotheek of rekeningen voor water, elektriciteit of gas (21,6%).


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).