Korte nieuwsitems

Geschreven op 16-07-2021De helft van de doelpopulatie van de Canarische Eilanden (d.w.z. mensen ouder dan 12 jaar) is volledig gevaccineerd. Dit betekent dat woensdag de immunisatie werd bereikt van 963.455 Canarische inwoners, wat 49,14% is van de doelpopulatie.

De lokale politie van Santa Cruz de Tenerife heeft donderdag een 32-jarige man gearresteerd op de parking van het strand van Las Teresitas. Deze man probeerde na een stevige ruzie met zijn partner te voorkomen dat de vrouw op de bus stapte. Toen omstaanders tussenbeide wilden komen, viel hij twee vrouwen en drie mannen aan. Een van de mannen liep hierbij een neusfractuur op en het verlies van enkele tanden.

De regering van de Canarische Eilanden bestudeert de beperking van de toegang tot het interieur van bepaalde openbare instellingen met het digitale covid-certificaat van de EU als een van de nieuwe maatregelen om de pandemie op de eilanden te beheersen.

Een 66-jarige man is gisteren gewond geraakt aan de borst nadat hij met zijn auto in de buurt van de Socorro-brug in Güímar (Tenerife) overkop is gegaan. De brandweer moest het slachtoffer uit zijn wagen bevrijden en hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft gisteren gemeld dat van de 5.357 mensen die de afgelopen twee weken positief testten op Covid-19 er 536 volledig geïmmuniseerd waren en 21 van hen moesten worden opgenomen in het ziekenhuis maar niemand kwam op de intensive care terecht.

De Guardia Civil van de Agüimes op Gran Canaria heeft een man gearresteerd voor dierenmishandeling omdat hij zijn honden heeft verwaarloosd en bedorven voedsel had gevoerd. Ze zaten vastgebonden aan kettingen zonder bescherming voor de zon, waren volledig uitgehongerd en zaten vol parasieten.

Het directoraat-generaal Veiligheid en Noodsituaties van de regering van de Canarische Eilanden heeft gemeld dat gisteren om 17.00 uur de waarschuwing voor het risico van bosbranden is afgekondigd in El Hierro, La Gomera, La Palma, Gran Canaria en Tenerife.

Het Provinciaal Hof van Las Palmas heeft één van de twee mannen, die ruzie kregen tijdens een voetbalwedstrijd voor kinderen, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar en een schadevergoeding van 72.000 euro. Bij het gevecht heeft één van hen een oog verloren en is nu blind.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).