Korte nieuwsitems

Geschreven op 18-07-2021Het Universitair Ziekenhuis van de Canarische Eilanden, verbonden aan het Ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden, werd gisteren 50 jaar. Het was op 17 juli 1971 toen het nieuw gebouwde algemene en klinische ziekenhuis van Tenerife zijn eerste patiënten ontving.

Zoals bekend heeft het Hooggerechtshof van de Canarische Eilanden de avondklok van 00:30 tot 6:00 uur geweigerd, een voorstel dat ingediend werd door de Canarische regering. Een dergelijke maatregel heeft echter wel juridische steun gevonden in de gemeenschappen Valencia, Cantabrië en Catalonië en de Navarrese gemeenschap zal maandag een dergelijk verzoek indienen.

Het ‘Agencia Estatal de Meteorología’ (Aemet) behoudt de waarschuwingen geel en oranje voor dit weekend vanwege de hoge temperaturen op de hele archipel. Stijgende temperaturen die tot 34 graden kunnen oplopen in het binnenland, evenals op de westelijke en zuidelijke hellingen van de Canarische Eilanden en tot 37 graden in het binnenland van Gran Canaria.

Twee mannen zijn vrijdagmiddag in La Laguna gearresteerd door leden van de Nationale Politie na een vechtpartij die plaatsvond nabij de Torre de La Concepción waarbij beide mannen steek- en snijwonden hebben opgelopen.

Een 20-jarige vrouw is vrijdagnamiddag rond 16.00 uur ernstig gewond geraakt aan de rug na een aanrijding met een ander voertuig op de avenida Manuel Hermoso Rojas in Santa Cruz de Tenerife. De jonge vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis Nuestra Señora de La Candelaria.

De familieleden van Francis, de 47-jarige visser die bijna een maand geleden verdween toen hij van zijn boot viel voor de kust van El Médano, geven hun pogingen om hem te vinden niet op. Nadat ze een kleine onderwaterrobot hadden ingehuurd, hebben ze nu beroep gedaan op de duiker en professionele fotograaf Moisés Pires, woonachtig in El Médano, om de coördinator van de zoektocht te worden.

De bezetting van de ziekenhuisbedden door Covid-patiënten op Tenerife is de afgelopen twee weken praktisch verdubbeld. Terwijl er op 1 juli 89 patiënten waren opgenomen in de twee ziekenhuizen van het eiland, is dit cijfer op 15 dagen tijd gestegen naar 168.

De lokale politie heeft gisteren de toegang tot de stranden van Anaga opnieuw moeten afsluiten vanwege het grote aantal voertuigen. Alleen de buurtbewoners kregen nog doorgang.

Salvamento Marítimo heeft vrijdag een boot gered met 18 migranten aan boord en één overledene nadat ze waren gelokaliseerd op ongeveer 80 mijl ten zuiden van Gran Canaria. De 18 Maghreb-mannen en het lichaam van de overleden persoon werden overgebracht naar de haven van Arguineguín in Mogán (Gran Canaria).


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).