Slechts 40% bezetting van de hotels in de zomer op de Canarische Eilanden

Geschreven op 18-07-2021Dit jaar krijgen we weer een moeilijke zomer, dat is het algemene gevoel van de toeristische sector op de Canarische Eilanden.

De nieuwe uitbraken van het virus hebben de situatie, die al gecompliceerd was, nog moeilijker gemaakt vanwege de reisbeperkingen van de Europese landen en de onzekerheid bij de toeristen. De afgelopen dagen hebben de hotels op de eilanden een massa annuleringen ontvangen voor de zomer terwijl er geen nieuwe reserveringen binnenkomen.

Spanje kleurt helemaal rood, met uitzondering van Galicië en Castilla la Mancha, met het gevolg dat belangrijke uitgiftemarkten zoals Duitsland, Nederland, België en Frankrijk hun burgers afraden om naar de Canarische Eilanden te reizen, wat tot een golf van annuleringen heeft geleid.

En het binnenlands toerisme ziet er al niet beter uit: dure vliegtuigprijzen ontmoedigen de toeristen van het vasteland om naar de eilanden te komen en geven de voorkeur aan nabijgelegen bestemmingen of trekken er met de auto op uit.

De bezettingsgraad deze zomer zal naar verwachting tussen de 30% en 40% liggen en 70% van de hotels zal geopend zijn. Met deze bezettingsgraad en dankzij de ERTE (tijdelijke werkloosheidsregeling) kunnen de hotels open blijven zonder te grote verliezen te lijden. Zonder de ERTE is het onmogelijk om een ​​hotel open te houden met slechts 40% bezetting, zegt de president van de ‘Federación de Empresarios de Hostelería y Turismo’ (FEHT), José María Mañaricua.

Onze hoop is gevestigd op de Britten. Het Verenigd Koninkrijk besloot gisteren om de Balearen (de eilanden Ibiza, Formentera, Menorca en Mallorca) opnieuw op de oranje lijst te plaatsen waarop ook de Canarische Eilanden staan ondanks de stijging van het aantal positieven. Gevaccineerde Britten hoeven bij hun terugkeer niet meer in quarantaine, al moeten ze wel twee tests ondergaan (een voor vertrek en een andere enkele dagen na binnenkomst), waarmee een toename van het aantal Britten naar de eilanden wordt verwacht vanaf 19 juli.

De toeristische sector pleit voor nieuwe maatregelen en beperkingen om te proberen het virus de komende weken in te dammen en de eilanden weer op het groene verkeerslicht te krijgen en erin te blijven. Het is noodzakelijk om dit te bereiken en om een tijdje in het groen te blijven om het vertrouwen van de toeristen te herstellen en de veiligheid te kunnen garanderen.

De zomer is sowieso al verloren maar we moeten ons richten op het winterseizoen vanaf oktober. Als we tegen de winter geen goede epidemiologische gegevens hebben en de overwinteraars blijven weg, dan zullen de Canarische Eilanden veranderen in een ‘slagveld’ en gaan we echt verhongeren, aldus Mañaricua.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).