De warmste zondag van het jaar

Geschreven op 20-07-2021De Canarische Eilanden registreerden zondag de hoogste temperaturen in Spanje, met maxima op sommige plaatsen van meer dan 40 graden zoals op de luchthaven Tenerife Zuid in Granadilla.

Geconfronteerd met zo'n intense hitte, werden de stranden van de archipel de belangrijkste ontsnappingsroute voor de Canariërs die de kustlijn van het eiland bevolkten en zagen we een beeld op de stranden dat sterk leek op dat van elke zomer vóór de pandemie.

Het leek zelfs alsof op sommige plaatsen Covid-19 niet bestond. De directeur van ‘Enfermería de la Gerencia de Atención Primaria de Tenerife’, Ramón Pinto, riep op tot verantwoordelijkheid op de sociale netwerken. Overvolle stranden op het slechtste moment sinds het begin van de pandemie met het hoogste aantal infecties, aldus Pinto.

In de hoofdstad werden reeds in de voormiddag de stranden van Las Teresitas en Las Gaviotas opnieuw door de lokale politie afgesloten omdat de parkeerplaatsen vol waren. Er stonden ook weer lange files richting San Andrés met de daaruit voortvloeiende klachten van de chauffeurs, die op sociale netwerken een oplossing eisten van het stadsbestuur van Santa Cruz voor dit steeds weerkerende probleem.

In het zuiden van het eiland was het ook erg druk op de belangrijkste stranden, al ontstonden er hier geen files. Het gebrek aan toeristen werd op deze manier een beetje goedgemaakt door de lokale bevolking die is gaan genieten van een zacht briesje aan de kust en om te ontsnappen aan de hitte die nog een paar dagen kan aanhouden, weliswaar met wat lagere temperaturen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).