Dringende maatregelen gevraagd om de verspreiding van de Californische koningsslang onder controle te houden

Geschreven op 19-07-2021De Californische koningsslang is mogelijk een van de invasieve soorten die de Canarische Eilanden het meeste zorgen baren vanwege de "verwoestende" ecologische effecten, volgens wetenschappers die oproepen tot dringende maatregelen.

In een verklaring van het ‘Instituto de Productos Naturales y Agrobiología’ wordt gesteld dat de Canarische Eilanden enorm gunstige klimatologische omstandigheden hebben voor de Californische koningsslang (Lampropeltis californiae) om zich over alle habitats en alle eilanden van de archipel te verspreiden.

Deze soort werd voor het eerst ontdekt in de natuur op Gran Canaria in 1998 en sindsdien is het aantal blijven toenemen, ondanks de inspanningen om de uitbreiding ervan onder controle te houden.

De Californische koningsslang zal zich in de toekomst verder verspreiden, aangezien het potentiële verspreidingsgebied zich zou uitbreiden naar de hele archipel en daarom dringen de wetenschappers er bij de autoriteiten op aan controlemechanismen in te voeren die voorkomen dat deze soort op de andere eilanden binnenkomt.

Eerdere onderzoeken hebben aangetoond dat deze slang een ernstige bedreiging vormt voor het behoud van de Canarische biodiversiteit en de inheemse en endemische soorten, vooral voor de Canarische reptielen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).