Korte nieuwsitems

Geschreven op 20-07-2021


Volksgezondheid geeft aan dat 75% van de geïnfecteerden in de vijfde golf jonger is dan 40 jaar. De regering waarschuwt dat er de afgelopen week een toename van 65% is geweest in de bezetting van de ziekenhuisbedden en 45% op intensive care.

Meer dan honderd mensen op Tenerife namen maandag opnieuw deel aan een demonstratie tegen huisuitzettingen, opgeroepen en gecoördineerd via het ‘Plataforma de Afectados por la Hipoteca’. Ze werden vergezeld door de groep demonstranten die reeds 15 dagen en 14 nachten kamperen voor het hoofdkwartier van de regering van de Canarische Eilanden in Santa Cruz de Tenerife uit protest voor hetzelfde probleem.

De burgemeester van Arona, José Julián Mena, heeft zijn ongenoegen geuit over het besluit van het ministerie van Volksgezondheid om het vaccinatiepunt in het Hospital del Sur te sluiten. Dit besluit, dat zondag onverwacht werd genomen, dwong honderden mensen uit Arona en omgeving ertoe om gevaccineerd te worden in het grootstedelijk gebied, tientallen kilometers van hun huis.

Maandagnacht brak er brand uit in een auto in de buurt van het voetbalveld in de wijk Las Delicias, in het district Ofra-Costa Sur (Santa Cruz). De brandweer kwam ter plaatse om de brand te doven. Er wordt nog onderzocht hoe de brand is ontstaan maar kwaad opzet wordt niet uitgesloten.

De Guardia Civil van Fuerteventura heeft zondagnacht een minderjarige aangehouden voor een overval met geweld op een toerist in Corralejo. De dader ging ervandoor met zijn mobiele telefoon ter waarde van 1.200 euro nadat hij het slachtoffer met wurging had bedreigd via de ‘mataleón ', een vechtsporttechniek.

De brandweer van Gran Canaria heeft maandag drie honden gered die in een vijver waren gegooid. Het voorval vond plaats in de wijk Santa Cristina behorend tot de gemeente Santa María de Guía. De politie is onmiddellijk een onderzoek gestart naar de dader. In Spanje wordt dierenmishandeling immers beschouwd als een milieudelict en als dusdanig bestraft.

Een 50-jarige man is maandagavond rond 22.45 uur vrij zwaar gewond geraakt na een elektrocutie bij werken op een bouwplaats in Tacoronte op Tenerife, zo meldde de nooddienst 112. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ‘Hospital Universitario de Canarias’.

De lokale politie van Santa Cruz de Tenerife heeft gemeld dat ze maandagnamiddag het verkeer in de calle Pérez de Rozas in de hoofdstad van Tenerife hebben moeten afsluiten, omdat verschillende afvalcontainers in brand stonden. Het is tot nu toe niet bekend hoe het vuur is ontstaan.

Verschillende vluchten die dinsdagmorgen op de luchthaven van Tenerife Noord zouden landen, zijn omgeleid vanwege het slechte weer in de regio. Vooral het zicht was zeer beperkt en de meeste vliegtuigen hebben hun route gewijzigd richting de luchthaven van Tenerife Sur.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).