Korte nieuwsitems

Geschreven op 22-07-2021


De Nationale Politie heeft een vrouw gearresteerd voor ten minste 140 vermeende fraudemisdrijven, naar verluidt gepleegd bij het afsluiten van verzekeringspolissen met valse handtekeningen waarvoor ze een commissie kreeg. Ze wordt beschuldigd van fraude, documentvervalsing en identiteitsdiefstal.

Agenten van de Guardia Civil hebben in het kader van de ‘Operación Walker Race’ een criminele groep ontmanteld die zich bezighield met de distributie van cocaïne op het eiland El Hierro. Als gevolg van deze operatie zijn drie mannen gearresteerd en wordt een vierde nog gezocht. Ze worden beschuldigd van drugshandel en behorend tot een criminele groep.

De apotheken verkopen vanaf vandaag zelfdiagnosetests om Covid-19 op te sporen. Ze zullen tussen de 6 en 10 euro kosten, wat de minister, Carolina Darias, als een betaalbare prijs beschouwt voor de Spaanse burgers.

Bij een aanrijding tussen een busje en de tram op de rotonde aan de Avenida Tres de Mayo is één persoon gewond geraakt. Het incident vond woensdag plaats rond 09.20 uur, waardoor er veel verkeershinder ontstond.

Een 46-jarige man is dinsdagmiddag vrij zwaar gewond geraakt nadat hij met zijn auto overkop ging in Puerto de la Cruz, zo meldde de nooddienst 112. De brandweer moest de chauffeur uit zijn auto bevrijden en werd overgebracht naar het ‘Hospital Universitario de Canarias’.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft een Duitse toerist gesanctioneerd die de quarantaine heeft genegeerd nadat hij positief had getest op Covid-19. Hij kon worden onderschept op de luchthaven van La Palma net voor hij naar Duitsland wilde afreizen. Dit soort overtredingen worden als ernstig beschouwd en kunnen een boete opleveren van 3.001 tot 60.000 euro.

De komst van internationale toeristen tussen januari en mei was 85% lager dan de gegevens die overeenkomen met dezelfde periode in 2019, dat zijn 460 miljoen bezoekers minder, volgens gegevens van de ‘Organización Mundial del Turismo’ (OMT).


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).