Waarschuwing voor de toename van verdrinkingen op de Canarische Eilanden

Geschreven op 14-08-2021Dit jaar wordt er een toename waargenomen van het aantal waterongevallen, dat is gestegen tot 90, hoewel het aantal doden stabiel blijft in vergelijking met dezelfde periode van de voorgaande jaren.

Dit werd gemeld door de promotor van het platform voor de preventie van verdrinking “Canarias, 1.500 km kust”, Sebastián Quintana, die zijn bezorgdheid heeft geuit over het aantal ongevallen in aquatische milieus.

Zo zijn er in de maand juli twee minderjarigen om het leven gekomen door verdrinking op de Canarische Eilanden en er waren nog twee incidenten met minderjarigen die in kritieke toestand naar het ziekenhuis werden afgevoerd, aldus Quintana.

Een kind kan op slechts 27 seconden overlijden door verdrinking, zegt hij, en in 95% van de gevallen waarbij minderjarigen betrokken zijn, gebeurt dit door een gebrek aan ouderlijke waakzaamheid.

Deze toename van het aantal ongevallen is te wijten aan het feit dat veiligheids- en zelfbeschermingsmaatregelen verloren gaan of versoepeld worden. Quintana stelt de overheid hiervoor verantwoordelijk en eist dat er meer preventiecampagnes worden opgezet. De Canarische regering heeft wel enkele acties ondernomen maar dat is veel te weinig.

De belangrijkste doodsoorzaak op de Canarische Eilanden zijn niet de verkeersongevallen, maar verdrinking. De Canarische kusten zijn niet onveilig, integendeel, het zijn de mensen die zich onveilig gedragen omdat er te weinig informatie is op het gebied van veiligheid en waterpreventie, besluit Quintana.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).