Korte nieuwsitems

Geschreven op 14-08-2021De hittegolf, die gisteren reeds op de Canarische Eilanden is aangekomen, duurt zeker tot begin volgende week. Het directoraat-generaal Veiligheid en Noodsituaties van de Canarische Eilanden waarschuwt voor maximumtemperaturen die op Gran Canaria tot meer dan 40°C kunnen oplopen. De relatieve vochtigheid zal over het algemeen minder dan 30% zijn.

De burgemeester van Arona, José Julián Mena , toonde gisteren zijn discrepantie wat betreft de aanleg van de haven van Fonsalía, een project dat een investering van ongeveer 200 miljoen euro vereist in het midden van de ‘beschermde zeestrook’ (ZEC), met een grote rijkdom en biodiversiteit en een van de drie ter wereld die worden beschouwd als walviserfgoed. Hij vindt dat er moet geluisterd worden naar de steeds talrijk wordende groepen en verenigingen die tegen de bouw van de haven zijn.

In totaal zijn 18 immigranten omgekomen op weg naar de Canarische Eilanden nadat hun boot kapseisde voor de kust van Tarfaya in het uiterste zuiden van Marokko. Onder de 58 inzittenden bevonden zich 16 vrouwen en een driejarig kind.

De noodoproep 112 kreeg donderdag om 17.19 uur een waarschuwing voor een verkeersongeval tussen een auto en een motorfiets in Los Realejos. De 30-jarige motorrijder raakte hierbij zwaargewond aan het hoofd en de nek en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Leden van de brandweer van Tenerife en het Rode Kruis hebben donderdag een wandelaar moeten evacueren uit het Teide Nationaal Park. De vrouw was flauwgevallen en had medische verzorging nodig.

Een 30-jarige man met verdrinkingsverschijnselen is donderdagnamiddag overleden op het strand van Las Gaviotas in Santa Cruz de Tenerife. Het Rode Kruis en het SUC-personeel probeerden de man, die een hartstilstand had, nog te reanimeren maar helaas zonder succes.

Een jager moest donderdagmiddag per helikopter worden geëvacueerd nadat hij in een ravijn was gevallen in de regio Alto de Anquera en Casería de Lomo de Bermejo in de gemeente Santa Cruz de Tenerife. Het 49-jarige slachtoffer liep hierbij verschillende zware verwondingen op.

Salvamento Marítimo heeft donderdag 68 immigranten gered in een boot op ongeveer 83 kilometer ten zuiden van Gran Canaria. Onder de inzittenden bevonden zich 30 mannen, 28 vrouwen (waarvan een aantal zwanger) en tien minderjarigen, inclusief baby's. Ze werden afgeleid naar de haven van Arguineguín.

Het aantal patiënten dat langer dan zes maanden op de wachtlijst staat voor een chirurgische ingreep op de Canarische Eilanden is met 18,5% verminderd, dat zijn 1.206 personen minder dan in december 2020, meldde de directeur van de gezondheidsdienst van de Canarische Eilanden, Conrado Domínguez.

Het directoraat-generaal van Veiligheid en Noodsituaties van de Canarische Eilanden heeft de maximale waarschuwing voor brandrisico op de eilanden El Hierro, La Palma, La Gomera, Tenerife en Gran Canaria uitgevaardigd.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).