Tenerife behaalt 25 onderscheidingen voor zijn ‘vinos más extremos’

Geschreven op 13-08-2021De wijnen van Tenerife hebben 25 prijzen gewonnen in de tiende editie van de wedstrijd Cervim 2021 van ‘vinos extremos’, die vorige maand werd gehouden in de Valle d'Aosta (Italië), waaraan bijna duizend variëteiten uit Spanje, Italië, Frankrijk, Chili, Canada en vele andere landen deelnamen.

Tenerife heeft twee ‘Grandes Medallas de Oro’ behaald van de 18 die werden uitgereikt in deze categorie, 22 ‘Medallas de Oro’ en één ‘Medalla de Plata’, wat neerkomt op 25 onderscheidingen verdeeld over zes wijnmakerijen op het eiland.

De twee prijzen in de categorie ‘Grandes Medallas de Oro’ zijn de wijnen ‘Ainhoa Dulce 2017’ van Bodegas Balcón in La Laguna en de ‘Brumas de Ayosa Blanco Seco 2020’ van de SAT Viticultores Comarca de Güímar in Arafo.

Dit is een uitstekende erkenning en promotie voor een klein en opkomend gebied, maar met wijnmakerijen met een grote knowhow en persoonlijkheid, zo verklaarde de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij van de Cabildo van Tenerife, Javier Parrilla.

Het ‘Centro de Investigación, Estudio y Valorización de la Viticultura de Montaña’ (Cervim), dat deze wedstrijd organiseert, is een internationale entiteit die in 1987 werd opgericht om de zogenaamde "heroïsche wijnbouw" te waarderen en te beschermen omdat deze wordt uitgevoerd in zeer moeilijke en soms extreme omstandigheden.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).