Luchthavens van Tenerife recupereren 60% van de passagiers in juli

Geschreven op 14-08-2021De luchthavens van Tenerife hebben in de maand juli gemiddeld 60% van de passagiers teruggewonnen die ze de afgelopen 15 maanden door de pandemie hebben verloren. Dit blijkt uit de door AENA verstrekte gegevens in vergelijking met de maand juli van 2019, het jaar dat als referentie moet worden genomen.

Er zijn opvallende verschillen tussen de twee eilandvliegvelden. Zo heeft de luchthaven Tenerife Noord La Laguna 79,1% van de toeristen gerecupeerd, terwijl dat in Tenerife Zuid slechts 41% is, een gemiddelde van 60% dus.

De verschillen tussen de twee luchthavens hebben te maken met technische, infrastructurele en logistieke kenmerken. Terwijl Tenerife Noord het vertrek- en aankomstpunt is van nationale en inter-eilandvluchten, ontvangt Tenerife Zuid vooral buitenlandse vluchten.

De luchthaven Tenerife Noord La Laguna ontving afgelopen juli 433.355 passagiers. Nog maar een paar dagen geleden werd bekend dat Tenerife Noord tot de zes Spaanse luchthavens behoort die de hoogste anticovid-score hebben behaald in de audit van het prestigieuze adviesbureau Skytrax. Er werden meer dan 550 luchthavens en 525 luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld geanalyseerd betreffende de kwaliteit van de gezondheidscontroles en de consistente en overvloedige communicatie van de geïmplementeerde maatregelen naar hun klanten toe.

Tenerife Sur daarentegen ontving de afgelopen maand juli 366.857 passagiers. Dit zijn cijfers die hoop geven, maar die ook aangeven dat het internatione toerisme nog niet volledig terug op gang is gekomen. Er wordt echter wel een grotere stijging verwacht bij het begin van het winterseizoen in oktober.

De winter is het hoogseizoen voor het toerisme en reeds decennia lang de economische motor van het eiland en alle hoop is gevestigd op het laatste kwartaal van het jaar voor de reactivering van de toeristische sector.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).