Korte nieuwsitems

Geschreven op 15-08-2021De gemeenteraad van Arona heeft zijn eigen team opgericht om deel te nemen aan een nieuwe editie van ‘Carrera por la vida’, een initiatief dat wordt gepromoot door de ‘Fundación Canaria’. Het evenement zamelt geld in voor onderzoek en ondersteuning van kankerpatiënten en hun families.

Agenten van de Nationale Politie hebben een Colombiaanse vrouw gearresteerd omdat ze haar 5-jarige zoon met autisme alleen heeft achtergelaten in een hostel in Las Palmas de Gran Canaria terwijl zij zich prostitueerde. Het kind werd in eerste instantie overgebracht naar het ziekenhuis voor controle en nadien ondergebracht in een opvangcentrum.

De Nationale Politie heeft een vrouw van middelbare leeftijd kunnen overmeesteren die geestesziek is en zichzelf had opsloten in haar huis in La Laguna (Tenerife) nadat ze een keukenmes had gepakt. Haar echtgenoot had de nooddienst 112 opgebeld in paniek en vreesde het ergste omdat de toestand van de vrouw steeds slechter werd.

Een 87-jarige man geraakte vrijdagmorgen gewond toen hij werd aangereden door een auto in Guia de Isora (Tenerife). Het ongeval vond plaats rond 08.30 uur in de calle Agrupación Musical Isorana. Het slachtoffer liep hierbij verschillende verwondingen op en werd overgebracht naar Hospiten Sur.

De Guardia Civil heeft een plantage met meer dan 900 marihuanaplanten in het noorden van Tenerife ontmanteld. De boerderij werd gebruikt als een drugsverwerkingsfabriek en er werden in totaal 905 planten in beslag genomen, evenals gereedschappen en hightech-apparaten voor de teelt van cannabinoïden.

Ondanks de aanbevelingen van de Cabildo, die door veel inwoners van Tenerife werden genegeerd, ontstond er donderdagavond een kilometer lange wachtrij bij de ingangen van het Teide Nationaal Park om de beroemde Perseïden, de jaarlijkse sterrenregen, te gaan bekijken.

De gemeenteraad van Granadilla de Abona heeft vrijdag opnieuw de toelating gegeven om te zwemmen aan het strand van El Médano, dat donderdag gesloten was omdat na controle van het zeewater bleek dat het niet voldeed aan de vooropgestelde waarden.

De brandweer van Tenerife heeft vrijdag verschillende wandelaars moeten redden die verloren gelopen waren. Het meest opvallende voorval vond ’s nachts plaats in Afur waar een koppel moest worden gered. Eerder op de dag moesten ze op zoek gaan naar een vader en zijn dochter die in Los Overjeros in El Rosario waren verdwaald.

Een boot met 33 immigranten uit de sub-Sahara is vrijdag laat ten zuiden van Fuerteventura gered door Salvamento Marítimo. Onder de inzittenden bevonden zich 29 mannen, drie vrouwen en een kind, die volgens de nooddienst 112 in goede gezondheid verkeren.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).