Amazon zoekt grond om groot logistiek centrum op te zetten op de Canarische Eilanden

Geschreven op 15-08-2021Amazon onderzoekt de oprichting van een groot logistiek centrum op het eiland Gran Canaria en is op zoek naar grond in een van de industriële zones in de buurt van de luchthaven van Gando, met name in de vrijhandelszone van de haven van Arinaga of in een van de industrieparken van de gemeenten Telde of Ingenio.

Adviesbureaus die hebben meegewerkt aan de opening van de andere Amazon-centra in Spanje hebben informatie opgevraagd bij de overheidsdiensten en bedrijfsorganisaties van de eilanden om een ​​distributiebasis voor hun producten op te zetten op de archipel. De contacten worden discreet gehouden en gedurende ten minste zes maanden zijn soortgelijke onderzoeken ook gedaan op het eiland Tenerife.

Een woordvoerder van één van de adviesbureaus legde uit dat er op Tenerife een project was aangekondigd om een ​​magazijn voor opslag en distributie te creëren, maar dat dit werd uitgesteld vanwege problemen met de bouwbedrijven.

Het consortium van de vrijehandelszone van Gran Canaria, met grond beschikbaar in de havens van La Luz en Arinaga, is een van de organisaties die door deze adviesbureaus zijn onderzocht en de kade in de gemeente Agüimes zou een ideale plek zijn als het de bedoeling is om een ​​distributiecentrum te creëren om de Canarische Eilanden te bedienen, maar ook de landen in West-Afrika.

In de Arinaga vrijehandelszone is er momenteel meer dan 250.000 vierkante meter grond beschikbaar en afgezien van de fiscale voordelen, heeft het ook een goede geografische ligging vanwege de nabijheid van de luchthaven.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).