Hoge brandstofprijzen op La Gomera

Geschreven op 16-08-2021Het is al lang bekend dat La Gomera het eiland is met het duurste winkelmandje van de Canarische Eilanden. En we gaan ervan uit dat dit zo zal blijven, maar toch heeft het niets te maken met het verschil dat er is in de brandstofprijzen.

Als je van plan bent om deze maand met je auto naar La Gomera te gaan, vergeet dan niet de tank op Tenerife te vullen, je kunt tussen de 15 en 20 euro besparen, want het verschil per liter kan tussen de 25 en 35 cent bedragen. Een prijsverschil dat niemand op prijs stelt en daarom eist de president van La Gomera, Casimiro Curbelo, ook een herziening van deze onevenwichtigheid.

Loodvrij 98 stond deze week in alle benzinestations op La Gomera op 1,440 euro, terwijl diesel op 1,282 stond, de hoogste prijzen sinds 2013. Ook op Tenerife zijn de prijzen gestegen, maar het verschil met La Gomera blijft.

Maar niet alleen La Gomera lijdt onder deze prijzen, ook de andere kleinere eilanden El Hierro en La Palma. Zo belooft de president van La Palma, Hernández Zapata, de eilandbelasting af te schaffen voor degenen die de brandstofprijs bij hun tankstations verlagen. De anderhalf miljoen euro, die de regering van de Canarische Eilanden aan de bedrijven wilde geven om de prijzen van de brandstof te verlagen, wordt als illegaal beschouwd.

Casimiro Curbelo benadrukte dat er oplossingen moeten gevonden worden voor dit probleem omdat de voorstellen, die tot nu toe op tafel zijn gelegd, geen resultaat hebben opgeleverd. We zijn op de hoogte van het bestaan ​​van rapporten die het subsidiëren van brandstof op deze eilanden afraden, maar er moet enige zekerheid worden geboden aan een realiteit die steeds complexer lijkt en het verschil wordt steeds groter, zo besloot Curbelo.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).