Korte nieuwsitems

Geschreven op 16-08-2021Een vierjarige jongen is zaterdagochtend gered van verdrinking aan het strand van El Camisón in de gemeente Arona (Tenerife), zo meldde de nooddienst 112. Hij werd onmiddellijk overgebracht naar het Hospital del Sur.

De Nationale Politie heeft een 67-jarige man gearresteerd voor seksueel misbruik toen hij afgelopen vrijdagmiddag een 15-jarig meisje benaderde, haar streelde en haar borsten aanraakte in het San Telmo Park in Las Palmas de Gran Canaria. Hij meisje kon wegvluchten en de dader kon korte tijd later worden opgepakt na een nauwkeurige persoonsbeschrijving.

De Guardia Civil heeft gemeld dat ze op zoek zijn naar een jager die in een video op de sociale media opschepte over de vangst van 91 konijnen op Gran Canaria. Ze herinneren eraan dat massale stroperij verboden is en 3 konijnen per dag per jager het maximum is.

Op de luchthaven Lanzarote Guacimeta-César Manrique was het gisteren erg druk. Er werden maar liefst 54 vluchten genoteerd, een nieuw record sinds de pandemie begon en een cijfer dat niet meer werd gehaald sinds maart 2019.

In totaal in 382 gemeenten, verspreid over zes autonome gemeenschappen, Andalusië, Aragón, Cantabrië, Catalonië, Navarra en de Valenciaanse Gemeenschap is nog steeds de avondklok van kracht, die door Justitie is goedgekeurd. Dit betekent dat zeker tien miljoen Spanjaarden, 21% van de bevolking, nog steeds te maken heeft met deze beperking van nachtmobiliteit.

De Canarische Eilanden staan ​​op het punt om 70% van de bevolking volledig te vaccineren. Tot vrijdag waren er op de eilanden 1.322.090 mensen ingeënt met de twee doses, wat overeenkomt met 67,5% van de bevolking. De doelstelling van 70% zal in de komende dagen worden bereikt.

Het ‘Agencia Estatal de Meteorología’ voorspelde dat de temperaturen konden oplopen tot 40°C in het weekend en die voorspelling kwam ook uit. In Las Torajanas op Gran Canaria werd een maximum temperatuur bereikt van 40,6°C. Op Tenerife werd de hoogste temperatuur opgemeten in La Laguna met 39°C.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).