Onderzoekers vinden grote koraalgordel rond de Canarische Eilanden (fotoreeks)

Geschreven op 15-08-2021


De Canarische wetenschap heeft zojuist een geweldige ontdekking gedaan: de eilanden zijn omgeven door een gordel van koralen, dichte groene bossen waarin een groot aantal soorten hun toevlucht zoeken en zich vermenigvuldigen.

Deze tuinen van de Canarische zeebodem, door hun ontdekkers beschreven als "van enorme schoonheid en natuurlijke rijkdom", waren voor de wetenschap onopgemerkt gebleven aan de poorten van de duisternis van de oceaan. Ze zijn te vinden tussen de 50 en 120 meter diep, op de hellingen van het steile Canarische oceanische platform of op vlakke bodems waar weinig licht komt.

Het is een diepte die alleen kan worden bereikt met zeer gespecialiseerde duikuitrusting en onder strikte veiligheidsmaatregelen. Niemand heeft er ooit onderzoek naar gedaan totdat een team van wetenschappers en duikers, gecoördineerd door het Ministerie van Ecologische Transitie en de Strijd tegen Klimaatverandering van de Canarische Eilanden, deze koraalgordel ontdekte.

De 15 leden van het team, die werken voor het Canarische bedrijf Aquawork, hebben niet alleen uitgebreide ecosystemen gevonden die zijn gecreëerd door koralen rond de archipel met een enorm vermogen om biodiversiteit te genereren, maar ze hebben ook aangetoond dat ze veel voorkomen op de rest van de Macaronesische eilanden. De belangrijkste biobouwer is een specifieke soort: het zwarte koraal Antipathella wollastoni.

De resultaten die we zojuist door dit project hebben verkregen, zijn erg belangrijk, zegt de minister José Antonio Valbuena. We hebben geleerd welke beslissende rol zwart koraal speelt in de Canarische zeeën en zijn vermogen om een ​​ecosysteem te creëren.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).