De Canarische Eilanden en de Balearen zullen de economische groei in het derde kwartaal leiden

Geschreven op 17-08-2021De twee archipels, gevolgd door Madrid en Barcelona, ​​zullen de economische groei leiden in het derde kwartaal van 2021, nadat ze de regio's waren die de grootste daling van de economische activiteit en werkgelegenheid registreerden.

Dat blijkt uit de studie “Covid-19: Een sectorale en provinciale projectie van het herstel van de economische activiteit”.

Evenzo geeft de studie aan dat de economische sectoren, die het meest gevoelig zijn voor de beperkingen, zoals handel, toerisme, vervoer en vrije tijd, een groter vermogen hebben om werkgelegenheid te creëren dan de rest van de sectoren, waardoor er een sneller herstel van de markt wordt verwacht.

De studie voorspelt dat provinciale en sectorale heterogeniteit tot 2023 de groei zal blijven kenmerken. Concreet geeft het rapport aan dat de twee archipels dit kwartaal een belangrijke vooruitgang in hun economische activiteit zullen boeken, met een groei van meer dan 2%, ondersteund door de toeristische heractivering. Voor Madrid en Barcelona wordt respectievelijk een stijging van 1,7% en 1,6% verwacht.

De consumptie, het gezinsinkomen en de particuliere investeringen zullen geleidelijk terugkeren naar hun pre-pandemische niveau en het herstel van de economische bedrijvigheid zal de arbeidsmarkt doen groeien.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).