Korte nieuwsitems

Geschreven op 17-08-2021Een vrouw raakte zondag vrij zwaar gewond toen ze viel in een rotsachtig gebied aan de natuurlijke poelen van Santiago del Teide. Brandweerlieden konden de vrouw evacueren en brachten haar naar de ambulance.

Leden van de vrijwillige brandweer van La Laguna en Brifor hebben zondag de hele middag gewerkt om twee uitbraken van brand onder controle te krijgen, één in Las Mesas en de andere in Los Campitos, beide in Santa Cruz de Tenerife.

Vier jongeren tussen de 18 en 21 jaar zijn in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt nadat ze met hun wagen van de weg waren geraakt en het voertuig omkantelde in de regio van La Palmita in de gemeente La Orotava. De bestuurder bleek na controle onder invloed te zijn van drugs en alcohol. Alle vier de slachtoffers werden overgebracht naar Hospiten Bellevue.

De hittegolf zorgde er zondag voor dat de temperaturen op veel plaatsen boven de 40°C uitkwamen. De hoogste temperatuur werd geregistreerd in de gemeente Vallehermoso, met name in het plaatsje La Dama op La Gomera, waar kort na de middag de temperatuur in de schaduw opliep tot 42,3°C.

‘Tenerife Interurban Transport’ (Titsa) herstelt vanaf vandaag de lijn 343, die Puerto de la Cruz en Costa Adeje verbindt, met een stop op de luchthavens Tenerife Noord en Tenerife Zuid, met acht dagelijkse routes.

Een elfjarige jongen raakte zondag rond 20.50 uur zwaargewond toen hij werd aangereden door een auto in de Carretera del Botánico in de gemeente Puerto de la Cruz, zo meldde de nooddienst 112. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Gisteren werden op de Canarische Eilanden de hoogste temperaturen gemeten van heel Spanje. Zo liep de thermometer op tot 44,4°C in Tasarte op Gran Canaria en tot 44,2°C op de luchthaven Tenerife Sur.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).